Congres Front National in Lyon – bis

Joan of arc miniature graded.jpgHierbij het beeldmateriaal, dat ons nu ter beschikking gesteld werd, van het congres van het Front National.  Vanaf 38’35” krijgt u onze Philip Claeys te horen, de enigste genodigde van buiten de Franse grenzen, die een verstaanbaar woordje Frans spreekt.

Noteer dat men het bij zijn inleiding had over een ‘probleem in het land b’ te vergelijken met dat in Frankrijk, nl. ‘een soort Sarkozy’…  (???)

 

4 gedachten over “Congres Front National in Lyon – bis

 1. Dat Philip Claeys zijn toespraak gewaardeerd werd door de aanwezigen was duidelijk te horen aan het applaus, vooral op het einde van zijn toespraak.

 2. Hopelijk wordt er een nieuw groot EU-sceptisch front gevormd na de debacles van de laatste maanden en dagen. Misschien kunnen de vijf partijen openlijk wat water bij de wijn doen om anderen te doen aansluiten zodat er naast de UKIP een tweede front geopend kan worden.

 3. Het bekijken van dit congres maakte mij wat weemoedig. Eigenlijk had men de kroon naar Philip Claeys en het Vlaams Belang moeten gooien en hem als eerste op het podium roepen. Het Vlaams Blok (Belang) stond aan de wieg van het verzet tegen de islamisering en de verdediging van het eigen volk. De anderen volgden later.
  Wilders maakte een uitschuiver met zijn : nous défondons notre drapeau. Waarom is de oranje, blanje, bleue, de princenvlag dan verboden?
  Ondanks het veel grotere land en het FN met zijn meer leden kon de zaal, in een vergelijking met de meeting van het Belang in de stadschouwburg te Antwerpen, qua het aantal aanwezigen en sfeer niet aan die meeting tippen.
  Philip sprak inderdaad een verstaanbaar Frans. De Rus, de Oostenrijker, de Italiaan, de Bulgaar spraken hun eigen taal, waarvan ik geen woord verstond maar waarvan de tekst simultaan op een scherm vertoond werd, waarvan je op de video amper iets mee kreeg. Ik had liever gezien dat Philip in het Nederlands had gesproken, we zijn in het buitenland te zeer gekend als een Franstalig land dat ook nog een beetje tweetalig is.
  Natuurlijk kwam aan bod dat vreemdelingen toegang kregen tot de vleespotten van de respectievelijke landen. Maar ik had hen graag horen zeggen dat democraten de natuurlijke vijanden van vleespotten zijn en daar voor zichzelf ook gretig in graaien en hoe ze ons gingen behoeden voor die bloedzuigers.
  Vindt de Bulgaar dat Bulgaren het best in Bulgarije blijven? Of ziet hij er geen graten in dat ook zij hier neerstrijken? Als iemand dit uit de tekst begrepen heeft, zou ik het graag weten.

Reacties zijn gesloten.