“Als het hier zó zit, zijn we weer weg!”

DRAMA: Syrische asielzoekers dreigen ermee Denemarken weer te verlaten!

De meesten van hen hebben ca. 8000 euro betaald voor hun ticket naar Denemarken.   Bv. Baraa Jehad, momenteel verblijvend in het verlaten ziekenhuis van Helsingor, nu een Rood-Kruisstation voor asielzoekers en vluchtelingen.

“Als ik het had geweten, dan was ik niet gevlucht.”   Hij is absoluut niet gelukkig met de plannen van de Deense regering om aan hem – en soortgenoten – slechts een verblijfstoelating van 1 jaar uit te reiken zonder uitzicht op familiehereniging.  “Als ik dat had geweten vooraleer ik uit Libanon vertrok, dan was ik daar bij mijn familie gebleven.  Indien die 1 jaar-restrictie werkelijkheid wordt, dan keer ik liever terug.”

Baraa Jehad wordt – vanzelfsprekend – ‘vervolgd‘ wegens zijn ras en zijn geloof: de ‘normale voorwaarden’ voor een verblijf in Denemarken.   De man zou een supermarkt gehad hebben in de buurt van Damascus.  Nadat deze door een bom vernietigd werd, besloot hij elders groenere weiden op te zoeken en na het verstrekken van zijn verblijfspapieren zijn gezin te laten overkomen.  Ook zijn neef bereikte Denemarken en hij wilde zijn vrouw, zijn drie kinderen, zijn ouders, schoonouders… allemaal mee laten genieten van de Deense sociale goedertierendheid.    Het is algemeen bekend in ‘vluchtelingencircuits’ en ‘asielmiddens’ dat Denemarken automatisch familiehereniging toekent als de initiële ‘asielzoeker’ of ‘vluchteling’ verblijfstoelating gekregen heeft.

Dat Denemarken de regels wil veranderen vinden ze onbegrijpelijk en ze dreigen ermee het land te verlaten.  Ze kunnen immers ook opteren voor Zweden, Duitsland of Nederland…

Denemarken* heeft het moeilijk met de huisvesting van de nieuwkomers.  Ze worden ondergebracht in hotels, in legerbarakken, vakantiehuisjes, kampeerplaatsen.  De kampeerplaatsen hebben een goede reputatie.  Daar vind je geen tenten maar wel kleine huisjes met alle nodige voorzieningen: sanitair, verwarming, mooie meubeltjes, wifi en prachtig gelegen in de schitterende natuur.   Ze worden normaal verhuurd aan 3200 tot 6900 D. Kr. per week, afhankelijk van het seizoen.
Je zou dan toch verwachten dat het voor een dompelaar de hemel op aarde moet zijn!  Niet zo.   Shakil Ahmed uit Bangladesh vindt het een schande dat hij dat huisje moet delen met anderen.  Er zullen conflicten ontstaan, meent hij.  Nochtans worden de vakantiehuisjes met twee slaapkamers  normaal verhuurd aan 5 – 6 personen.  Ze zijn voorzien van badkamer met douche en toilet, keuken met koffiezet, ijskast, microgolfoven, ze hebben een tv en een dvd-speler.  Het lijdt geen twijfel dat hij in Bangladesh meer luxe gewoon is.

En dat is niet het enige dat hem stoort.  De Deense winter vindt hij ook maar niks: het is er verdomd koud!  En dan klaagt hij ook het tekort aan sportfaciliteiten aan: waarom is er geen sporthal voor badminton en andere binnenhuis sportmogelijkheden?  Of een voetbalveld?

Tja.  Ga het eens wat zuidelijker of oostelijker proberen.  Liefst zo’n 10.000 km.

* Niet alleen Denemarken..

FT.

Speisa

4 gedachten over ““Als het hier zó zit, zijn we weer weg!”

  1. Eindelijk de ultieme oplossing. We herbergen ze in vakantiehuisjes, uiteraard met de nodige voorzieningen, in een prachtige omgeving en weg zijn ze. De rust keert terug en de RSZ staat niet langer in het rood.

  2. Het is en blijft voor mij onbegrijpelijk dat men in het westen (in het algemeen) nog steeds gelukzoekers en hangmatters blijft binnen pakken. Als het nu nog niet genoeg is, wanneer zal het dan wel genoeg zijn???

  3. Is het bij ons niet goed genoeg misschien, volgens de peilingen komt het middellandse zeeklimaat ons met rasse schreden tegemoet?

  4. Stop de immigratie tot zolang het Middellandse zeeklimaat hier ons milieu beheerst.
    Zeer binnenkort (volgens links,extreemlinks, 0000, en VTM) zodat iedereen hier tevreden kan leven. Mijn hoop op koude winters kan deze zaak nog wat uitstellen.

Reacties zijn gesloten.