Conflict tussen de Middeleeuwen en de 21ste eeuw

MarnixlogoRuim vijf jaren voor de Arabische Lente Nachtmerrie zal toeslaan in het Midden-Oosten wist Wafa Sultan al wat er stond te gebeuren.

Wafa Sultan (Baniyas, Syrië, 14 juni 1958) is een Amerikaanse psychiater van Syrische afkomst die in Los Angeles leeft en de relatie tussen de religies becommentarieert. Ze gaat hierbij uit van haar vaststelling dat, in tegenstelling tot andere religies zoals het Christendom, het Jodendom, het Hindoeïsme of het Boeddhisme, de voornaamste bron van religieus geweld voortspruit uit de Islam.

Wafa Sultan en haar man David Sultan emigreerden naar de Verenigde Staten in 1989 en zijn beiden genaturaliseerde Amerikaanse staatsburgers. Ze heeft te kennen gegeven dat ze vreest voor de veiligheid van hun familieleden die in Syrië verblijven. (Wikipedia)

Wafa Sultan: Het conflict dat de wereld rondgaat en waarvan wij getuigen zijn, is geen conflict tussen religies en ook geen conflict tussen beschavingen. Het is een conflict tussen twee tegengestelden, tussen twee tijdperken. Het is een conflict tussen een mentaliteit die dateert uit de Middeleeuwen en een andere mentaliteit die behoort tot de 21ste eeuw.

Klik hier voor het volledige artikel met filmpje.

Marnix

http://brabosh.com/2013/04/01/pqpct-olx/#more-93617

1 gedachte op “Conflict tussen de Middeleeuwen en de 21ste eeuw

  1. Dat is inderdaad goed gedacht van die Sultan. Het is inderdaad een conflict tussen de 21ste eeuw en de middeleeuwen. Ik vind het O ! zo spijtig dat onze achterlijken niet hun folklore koesteren en hun oorlogen uitvechten met het kromzwaard , pijl en boog , maar wel gebruik maken van de meest moderne wapens. In het eerste geval was het het middeleeuwer-probleem alang opgelost

Reacties zijn gesloten.