Brusselprobleem in Berlijn, censuurprobleem in de EU

Een ARD-journalist wringt zich in alle bochten als hij gevraagd wordt of “men” een vermoeden heeft wie er achter de oorlogssituatie bij de overgang van oud naar nieuwjaar in Berlijn schuilt. Wie zijn de daders? Een simpele vraag… blijft zonder antwoord.

Ik ga het zeggen, Walter: “Het ligt aan het zgn. “Brusselprobleem”!

Bild, dat nochtans in het verleden, ook niet bepaald waarheidsgetrouw berichtte over het Brusselprobleem in Berlijn, geeft enkele voorbeelden:

  • Het is een schandaal dat een journalist – eentje die zelfs voor zijn beroep gestudeerd heeft – niet durft man en paard te noemen
  • vervolgens komen er enkele “experten” aan bod, die gevraagd naar een reden, die verdoezelen onder “corona, lockdowns, de mensen hadden… ” enz.
  • de spreekwoordelijke olifant in de kamer – migratie – wordt dood gezwegen
  • TV-nieuwsprogramma “Tagesschau.de”, waarin gesteld wordt dat “de meeste verdachten, 45, Duitsers zijn”
  • in een ander actua-duidingsprogramma, “Tagesthemen”, knipt de redactie het antwoord van een brandweerman die het verboden woord “migranten” laat vallen
  • Conclusie: blijkbaar zijn de gewone mensen beter geïnformeerd dan de redacties die de nieuwsuitzendingen maken… Natuurlijk merken de mensen het dat de staatszenders dingen verzwijgen, censureren…

Nadat er 145 vermoedelijke daders het eventjes mochten komen uitleggen, lopen ze nu weer allemaal weer vrolijk en vrij rond. Wat moet er eigenlijk gebeuren eer de politie crimineel tuig achter de tralies mag steken? Zelfs deze afgevaardigde van de politievakbond draait rond de pot… “We moeten er over nadenken wat we bij een volgend oudjaar nog toelaten…” Alsof dat zal helpen. Brandstichting en vernieling van auto’s, afschieten van vuurwerk op personen, aanvallen van brandweer-, medische en veiligheidsdiensten zijn nu ook al verboden.

Allemaal dikke zever. Of het nu om een gewonnen/verloren voetbalwedstrijd gaat, of er iemand ergens in Scandinavië een koran verscheurd heeft, of iets anders, wat normaal een volksfeest zou moeten zijn, zoals oudjaar, altijd en overal waar er grote concentraties moslimjongeren verblijven – al dan niet legaal – daar maken ze amok. Men moet de oorzaak wegnemen en niet “kurieren am Symptom”. Ook onder een pleister blijft de wonde etteren.

Zelfde thema ook in het land b: