Bond van Verwarde Mannen

Valt het u ook op?  Telkens een hoogblonde, blauwogige Vikingnazaat de roep van zijn voorouders volgt wordt dit in de media beschreven als een niet te weerstane drang van een “Verwarde Man”.  Hoog tijd om hen een speciaal statuut te geven, kwestie van terugbetalingsmodaliteiten voor geesteszorg met herkenbare nieuwe kleefbiljetjes te voorzien.  Bovenaan een suggestie van Studio Rony.

foto van Tom Van Grieken.Eerste bericht 05.05.18: In Den Haag heeft een 31-jarige Hagenaar vanmiddag drie mensen verwond met een mes. De dader is aangehouden en werd daarbij in zijn been geschoten. Over het motief is nog niets bekend. Volgens de politie gaat het om een verwarde man en zijn er geen signalen dat er ‘iets anders’ aan de hand is. De slachtoffers zijn ernstig gewond geraakt, maar inmiddels buiten levensgevaar. (…)

Tweede bericht 06.05.2018:  De 31-jarige Syrische Hagenaar die gisteren drie voorbijgangers neerstak in Den Haag, zou eerder dit jaar voor opschudding hebben gezorgd in dezelfde stad. Vanuit zijn woning in het centrum van de stad schreeuwde hij uit zijn raam en gooide hij zijn inboedel op straat. (…)

Buurtbewoners: ‘Verdachte steekpartij was onruststoker en schreeuwde vaker Allahoe akbar’
Afgelopen december belde de man de politie toen de 31-jarige Hagenaar op straat ‘Allahoe akbar’ liep te roepen. Kort daarna liep de man ‘opgefokt’ in de buurt van zijn huis in het centrum van Den Haag, vertelt hij. Twee maanden later, in februari, gooit de man zijn complete huisraad via het raam, de straat op. ‘Hij had luide Arabische muziek opstaan’, zegt een andere buurtbewoner. Ook toen zou hij weer constant ‘Allahoe akbar’ hebben geroepen. (…)

‘Dader steekpartij was doodkalm, hij leek helemaal niet verward’