‘Blackface’

Mohammed stNiklaas

Hedendaagse versie wordt volmondig door de VSA gesteund

Het Amerikaanse CNN verspreidt vandaag op haar website de documentaire ‘Blackface’. Bedoeling van de maker Roger Ross Williams is naar eigen zeggen om in het buitenland druk uit te oefenen met het doel een einde te maken aan Zwarte Piet, die zogenaamd het ‘smerige, kleine geheim van Nederland’ zou zijn.

De Vlaams Belang Jongeren vinden het absurd dat Zwarte Piet steeds voor racistische karikatuur wordt uitgemaakt. Zwarte Piet is net een vrolijke kinderheld, een sympathieke grapjas met een roetzwart gezicht die door de kinderen geliefd is.
Een onschuldige kindertraditie hoeft voor ons niet verziekt te worden door politiek-correcte taboes en zelfcensuur. We lanceerden dan ook een positief signaal: een promotiefilmpje voor de enige échte Zwarte Piet.
U kan het filmpje hieronder bekijken:

 

8 gedachten over “‘Blackface’

 1. Onze politie schiet de zwarten alhier tenminste niet dood, nadat ze eerst eens goed in hun broek gekakt hebben van schrik..

 2. De Sinterklaas lijkt wel op een vermomde Van Gheluwe… en wàt zongen de “Bruhgsche kientjes” dan ?
  Sint Niklaas kapoentje, geef mij maar een zoentje, steek hem in mijn aarsje, danke Sinterklaasje.

  • Dat is juist Vic Sinterklaas is de grootste pedofiel die er rondloopt ! Weet jij waarom Sinterklaas nooit een Moskee bezoekt en geschenken uitdeeld ! …er staan teveel schoenen !

 3. VBJ komt op voor de traditionele echte Zwarte Piet… prachtig!
  Maar volgens mijn herinnering had Nicolaas toch ook ‘n kruis op zijn mijter,
  naar het schijnt was hij tenslotte toch ‘n bisschop.
  Zou de jonge VB-generatie dan ook reeds ‘n beetje gehersenspoeld zijn
  en is voor hen de afbeelding van ‘n kruis ook taboe??

  • Onze pastoors willen al jaren zelfs geen priesterboordje meer dragen, dus waarom nog een kruis?

  • @Ropie,

   past wat in de totale hersenspoeling. Eeuwen hebben we geleerd dat onze beschaving van een hellenistische-christelijke oorsprong is. We hebben deze dwaling moeten schrappen. We zaten er totaal naast. Onze beschaving is een joods-christelijke.

 4. Zwarte Piet een vrolijke grapjas ! Saluu . Ik had vroeger schrik van die zwarte , trouwens ik herinner mij dat liedje “” wie braaf is krijgt lekkers wie stout is de roe “” dat klinkt niet sympathiek ! Waarom die Piet niet vervangen door een ” bruine Mohammed , daar heeft iedereen schrik van en iedereen is braaf !

 5. Guido Gezelle geeft ons wat uitleg waarom de kinderen een schoen zetten voor sinterklaas en geen mand of zak. Hij toont ook het verschil over de betekenis van die schoen in de oosterse traditie en de christelijke aan.
  ‘Een schoen los- en toegespen, of naar den meester dragen dat was slavendienst in de oudheid. Alzoo staat er in den Talmud, een van de joden hunne sribenboeken: ‘hoe geeft een slave te kennen, dat hij zijn meesters eigendom is?’ Antwoorde ‘hij bindt en ontbindt zijns meesters schoen en draagt ze hem na, als hij naar ‘t bad gaat.’
  Bij de oude Germanen, onze voorouders, trad de bruidegom in den schoe zijner bruid en de bruid in den schoe haars bruidegom, als zij trouwden, naar de overlevering, de heilige eenheid des huwelijks en de WEDERZIJDSCHE meesterschap die bestaat tusschen man en vrouwe over malkaar.
  De kinders zetten hunne schoe in den hoek van den heerd, als Sint Niklaai komt dapper gereden over daken en schouwen; en alles dat de heilige man in den schoe legt of er aan bindt met een lintjen, dat is hunne eigendom.
  Waarom van overouds geen mande, geen zak gezet? Waarom, of ‘t en zij daarom? De groote koningen plachten kleene schoenen naar hunne onderdanige koningen of princen te zenden, met het gebod dat zij op kerstdag die schoeikens, barvoets, voor geheel hun hof, op de schouder moesten dragen ter bekentenisse van hunne dienstplichtigheid tegen de groote koning en hunne volk. Alzoo de dientsplichtigheid van den grooten heiligen man tegenover de kinders.
  Dit zijn de grondwaarden en oudheden die ment dient te weten.

  De Vlamingen hebben een schoon raadsel gemaakt dat ik de lezers en lezeressen te raden geve, of ze ‘t weten, wat is:
  voet lang,
  voet breed
  En niet vierkante

  Voor dit raadsel heb ik Roger en Victor nodig want deze lezeresse en weet het niet. Brengen die licht in de duisternisse?

Reacties zijn gesloten.