Bakkers zijn blijkbaar overal ter wereld mensen met een uitgesproken mening

Hassan Aarab plaatste in augustus 2014 een antisemitisch bericht op Facebook. <<Volgens mij hebben de Duitsers destijds met opzet niet alle joden omgebracht, zodat wij nu wel beseffen waarom hij de joden aan het uitroeien was>>, zei hij.&nbsp;-&nbsp;Kos

Er dreigt een fikse ruzie bij de organisatie voor zelfstandige ondernemers Unizo in Antwerpen. Sinds een half jaar is bakker Hassan Aarab bestuurslid bij de lokale afdeling Deurne. Aarab werd vorig jaar uit de CD&V gezet na antisemitische berichten op Facebook. Sinds deze maand is Michaël Freilich van Joods Actueel ook Unizo-bestuurslid in Antwerpen. “Unizo moet kiezen tussen mij en Aarab”, zegt Freilich.

Michael Freilich.&nbsp;-&nbsp;Photo NewsMichaël Freilich had zich zijn eerste dagen als Unizo-bestuurslid anders voorgesteld. “Vorige maand ben ik gevraagd om toe te treden tot het bestuur van de afdeling Antwerpen”, zegt de hoofdredacteur van Joods Actueel. “Maandagavond heb ik mijn eerste bestuursvergadering gehad. Ik voel mij welkom bij Unizo en ben blij dat ik er de stem kan zijn van de joodse zelfstandige ondernemers. Ik hoop daarom dat ik nog lang bij Unizo kan blijven.” Maar gisterenavond vernam Freilich dat bakker Hassan Aarab bestuurslid is bij de lokale afdeling in Deurne. “Bij Joods Actueel kennen we mijnheer Aarab maar al te goed”, zegt Freilich. “We hebben vorige zomer veel stukken over hem geschreven en meer bepaald over zijn antisemitische uitlatingen.”

Op Facebook had de bekende uitbater van bakkerij Roché op de Herentalsebaan in Deurne vorig jaar in augustus een anti-joodse tekst gepost. “Volgens mij hebben de Duitsers destijds met opzet niet alle joden omgebracht”, schreef Aarab. “Zodat wij nu wel beseffen waarom Hitler de joden aan het uitroeien was.” Die uitlatingen brachten ook de CD&V in nauwe schoentjes want Aarab was lid van die partij en was kandidaat geweest bij de gemeenteraads- en Vlaamse verkiezingen. Hij raakte niet verkozen. Zijn vrouw, Lubna Aarab-Azouaghe, stond bij de jongste districtsraadsverkiezingen in 2012 in Deurne ook op de CD&V-kandidatenlijst. Partijvoorzitter Wouter Beke haastte zich om de dag nadat de media hadden bericht over Aarab namens de CD&V excuses aan te bieden. Maar de lokale afdeling wachtte nog meer dan een week vooraleer het besluit te nemen om Aarab uit de partij te zetten.
“Ik herinner me dat Antwerps cultuurschepen Philippe Heylen (CD&V, red.) me die dagen heeft gecontacteerd”, zegt Freilich. “Hij was klaar en duidelijk: ‘Het is hij of ik bij de CD&V’. Heylen bedoelde dat de CD&V maar moest kiezen tussen hem of Aarab. Wel, ik zeg vandaag hetzelfde tegen Karel Van Eetvelt, de gedelegeerd bestuurder van Unizo: ‘Het is hij of ik’. Ik wil een duidelijk antwoord van Van Eetvelt: kiest Unizo voor mij als bestuurslid of hebben ze liever Aarab? Ik ga niet vragen dat Unizo Aarab uitsluit. Als gewoon lid kan hij wel voor mij. Maar iemand als hij handhaven als bestuurslid zou een fout signaal zijn. Van zo’n organisatie wil ik geen deel uitmaken.”

Het Facebook-bericht leverde Aarab vorige zomer twee klachten op. Eén van de Belgische Liga tegen antisemitisme en een tweede van het Forum der joodse organisaties wegens negationisme, antisemitisme en oproep tot haat en racisme. Wellicht zijn beide klachten zonder gevolg gebleven. “Op de redactie van Joods Actueel, waar we dit dossier goed kennen, hebben we er alleszins nooit nog iets van vernomen”, zegt Freilich. “We merken meer en meer dat er niets gebeurd met klachten over antisemitisme.”

Zou het Spionnencentrum hierover al op de hoogte gebracht zijn?

HLN

FVE

 

11 gedachten over “Bakkers zijn blijkbaar overal ter wereld mensen met een uitgesproken mening

  • Wat is me dat een onsamenhangend gebral ? Voor sommige mensen helpt geen enkele psychiatrische hulp meer. Ik vrees dat dit ook voor Frans het geval is …

   • Als je eens argumenten hebt, mag je altijd terugkomen Wim.

   • Frans is al een tijdje in behandeling bij Golfbrekers , soms schrijft hij rake dingen , soms slaat hij de bal volkomen mis

    • Frans lijdt aan een selectieve vorm van rabiës of hondsdolheid, vanaf het ogenblik dat er Israëliërs, dan wel Joden, mee gemoeid zijn stijgt de besmetting naar een piek.

  • Jacques Attali is op en top een politieker die, zoals iedere politieker de waarheid regelmatig een draai geeft ter eigen voordeel. In meerdere zaken was zijn inbreng op zijn minst discutabel (oa. EBRD).
   Zijn bewering als zouden Joden in Engeland imams betalen lijkt me zeer twijfelachtig. Echter de macht van de islam in Engeland in acht genomen zou een vorm van jizyah, en dus betaald onder druk, wel mogelijk zijn.

 1. . “Volgens mij hebben de Islamieten destijds met opzet niet alle Christenen omgebracht”, schreef Aarab. “Zodat wij nu wel beseffen waarom IS de Christenen aan het uitroeien was.” Als die “onnozele” Aarab bakker die tekst eens probeert

Reacties zijn gesloten.