Ayatollah Joël

Gisteren werd gezondheidseconoom Lieven Annemans nèt niet standrechtelijk geëxecuteerd in de 7de Dag. Johan Sanctorum breekt voor hem een lans in antwoord op roddelnonkel Joëls frustraties:

Zoals u ongetwijfeld weet, bevalt De Morgen-columnist Joël De Ceulaer elke week van een ‘Open brief’ waarin hij zijn misprijzen ventileert ten aanzien van een landgenoot die zich misdragen heeft. Hij doet dat met veel verontwaardiging en moreel vertoon, alsof de schrijver zelf van engelenstof gemaakt is. Dat is natuurlijk niet zo, het is een pose, of misschien wel een wanhoopskreet van een links-progressistische journalist, schrijvend voor een krant die haar oplage tussen 2014 en 2019 met 38% zag dalen. Toeval of niet: de periode waarin ene Joël De Ceulaer de redactie kwam versterken. Dit helemaal terzijde.

Aanbevolen leesvoer: Beste Joël De Ceulaer, u bent als een ayatollah die elke week een fatwa uitspreekt

P.S. Dit hebben we ook nog onthouden. Jan Jambon kreeg het behoorlijk op zijn heupen toen hij door de twee scherpslijpers van de nullenzender onder de poco hakbijl gehouden werd, geen kans kreeg een antwoord op het salvo vragen te formuleren: “Mag ik misschien 7 woorden achtereen zeggen… het is tenslotte de 7de dag…”