Artikel 195…

… is niet voor herziening vatbaar. 

Dat heeft het kernkabinet beslist.  Was te verwachten.  En de ‘Vlaamse’ minister-president, Kris Peeters, als volleerde tsjeef,  verdedigt die beslissing.  De verontwaardiging van de N-VA is als verstoppertje spelen.  Is er daar écht iemand bij die partij die geloof hecht aan de stap-voor-stap strategie, aan de verdamping, aan de goede wil van de b-partijen om dit onzalige land te doen afbrokkelen tot het scenario van de N-VA, die tot confederalisme moet voeren, bereikt is?

Zalig zijn de simpelen van geest, zei Onze Lieve Heer, want hen behoort het Koninkrijk.  Simpel?  ‘Volksverlakkerij‘*, noemen wij dat.  En het Koninkrijk (autonoom Vlaanderen) zullen we op deze manier nooit bereiken.

* Of is’ volksverraad‘ een betere woordkeuze?

Rik Van Cauwelaert besteedde er enkele dagen geleden een opiniestuk in de Tijd aan.  Achterhaald door de feiten, maar u zou het toch even moeten lezen:

“Artikel 195, de laatste afrit
Als de kiezer de jongste peilingen bevestigt, dan wordt het federale koninkrijk verder uit elkaar gestemd. De beproefde Belgische overleg schema’s om tot de vorming van een federale regering te komen, gelden dan niet langer. Het staatshoofd wacht een erg hobbelige rit.
Lees verder…

Hierbij de veelzeggend mening over de vorming van de nieuwe federale regering van resp.  een ‘Vlaamse’ politicoloog, journalist, opiniemaker.  Klootjesvolk zijn we… dat we dat allemaal zomaar slikken.  Denk ook hieraan op 25 mei.

Florent Van Ertborn

 

 

5 gedachten over “Artikel 195…

 1. Eindelijk een nieuw vlag een nieuw symbool voor ons alller Fatherland
  Belgie…… een ” bananenrepubliek”

 2. Wàt moeten wij, VBers, nu zeggen tegen de N-VA (?)…
  “Welkom in ‘t verdomdenhoekje” ???

  • Inderdaad Fikken, maar ze hebben het bij N-VA nog niet door. Samenwerking met Vlaams Belang zal noodzakelijk worden.

 3. Wij gaan ons met 6.000.000 Vlamingen toch niet de les laten spellen door enkel lafaards en verraders?
  Voor ons Vlamingen is er een gouden doel en dat is de Onafhankelijke Democratische Seculiere Republiek Vlaanderen een republiek zonder klaplopers, tafelschuimers, islamwaanzinnigen, parasieten, bemoeiallen, geweldplegers, illegalen en criminelen.

 4. De problemen die zich zullen aandienen na 25 mei zal ook de poco-kiezer doen inzien dat hij bij de bok werd gezet. Opnieuw zal het leeg melken van Vlaanderen op knarsetanden worden onthaald, terwijl deze kiezers hun fouten niet meer recht zullen kunnen zetten. Opnieuw is de media bezig met de toekomst veel rooskleuriger(sic) voor te stellen om nadien als dementerenden van niets meer zullen weten.

Reacties zijn gesloten.