Erfgoeddag Vlaanderen

Volgend weekeinde staat in het teken van Erfgoeddag Vlaanderen.  Ook de K.U.Leuven besteedt er aandacht aan en wel met onderstaande kennisgeving, met als ondertitel ‘Grenzeloos‘.  Volg ook de bruggetjes (lichtblauw) onderaan.

Moet er nog zand zijn?

Tentoonstelling:Buiten de letters kleuren. Arabische kalligrafie

affiche damiaanactie

Buiten de letters kleuren. Arabische kalligrafie

11 april – 14 juni 2014

Sierlijke Arabische letters die tradities, hier en ginder, uitdagen: Arabische kalligrafie in België is een artistieke uitloper van migratie en ontmoetingen. In oorsprong is die kalligrafie een samengaan van religie en esthetiek, maar soms haalt de schoonheid van de letters het van de religieuze inhoud. Kunstenaars tasten de grenzen van de traditie af en gaan in dialoog met westerse vormen.

Buiten de letters kleuren. Arabische kalligrafie loopt van 11 april tot 14 juni en is vrij toegankelijk elke werkdag van 9 tot 17 uur en zaterdag van 9 tot 12.30 uur.

Op Erfgoeddag, zondag 27 april, kunt u de tentoonstelling bezoeken van 10 tot 18 uur. Die dag kunt u tussen 14 en 16 uur samen met kalligraaf Mohamed Ikram zelf proeven van de kunst van de kalligrafie.

Gesloten van 1 tot 4 mei, van 29 mei tot 1 juni en op 9 juni.

In samenwerking met VOEM vzw

In het kader van Erfgoeddag ‘Grenzeloos’


 

 

 

2 gedachten over “Erfgoeddag Vlaanderen

  1. Wat hebben wij nu Gorver……… met die kulografie te maken .Volgende tentoonstelling “multi” cultureel erfgoed ….afgesneden hoofden van tegenstanders die de Islam en zijn Allah niet echt sympathiek vinden !
    Moet er nog zand zijn ? Inderdaad laat maar komen ! Islam heeft niets te betekenen ! hebben zij een ruimtevaartprogamma , hebben zij Nobel prijswinnaars , niks, niemandal , nul komma nul

Reacties zijn gesloten.