Amerikaanse topeconoom Armstrong ziet instorting democratie VS en EU

Amerikaanse topeconoom Armstrong ziet instorting democratie VS en EU

‘We zijn getuige van de instorting van de democratie,’ waarschuwt hij.

‘Of, om het in het juiste perspectief te zetten, het recht van het volk om te stemmen, zelfs in een republiek. Europa is vastbesloten om ieder democratisch proces te verwijderen, omdat Brussel gelooft dat zij alles beter weten, en het volk te dom is te beseffen wat het beste voor hen is.’

Lees verder…

FT

6 gedachten over “Amerikaanse topeconoom Armstrong ziet instorting democratie VS en EU

 1. Iemand die pas 7 jaar gezeten heeft voor oplichting is ntl niet de meest betrouwbare bron…

 2. Er kan nog iets aan gedaan worden maar dan zal het snel moeten gebeuren. Wat dan Walter? Gewoon die EU vernielingsinstelling opdoeken want zaait alleen maar ellende en miserie voor de Europeanen en zelf verrijken ze zich decadent door ons op te zadelen met miljoenen gewelddadige barbaren uit Afrika en armoezaaiers met losse handjes uit oostblok landen.

 3. Zo democratisch als in ons land. Hier heeft ook niemand voor Sven Gatz gestemd, toch wordt hij minister.
  Het probleem is dat alle klassieke partijen links zijn, dus niet alleen rood en groen, maar ook blauw en christendemocraten, en dat in vrijwel ieder land. Vrouwen vooral echter denken nog steeds dat deze laatsten centrum zijn, en blauw zelfs rechts, maar dat zijn ze enkel op economisch gebied. In het engels heet het trouwens: ‘The liberal left’. Daardoor krijgen we dus een liberale EU: sociaal links, economisch rechts.

 4. Hoelang bestaat democratie? Niet verwijzen naar Griekenland aub, want daar mochten alleen de nobelen (en terecht) stemmen. De 90% slaven mochten dat niet. Democratie bestaat in België sinds 1948 (vrouwenstemrecht) in andere landen iets langer. Ze bestaat een dikke 100 jaar en is al ten dode opgeschreven.
  We hebben eeuwen zonder het begrip van onze democratie kunnen leven. Ik denk niet dat we ten onder gaan als zij ten onder gaat.

 5. ‘Het recht van een volk om te stemmen, zelfs in een republiek’

  En deel van de Nederlanden had tweemaal een republiek. De verenigde republiek der Nederlanden en de Bataafse Republiek. Ze gingen beiden om zeep. Nu hebben ze een constitutionele monarchie, waar op papier een vorst nog minder te zeggen heeft dan de vuilnisman. Die laatste heeft nog de bevoegdheid om op je PDF zak een sticker te kleven en het daarbij horende recht om je zak op je stoep te laten staan. De constitutionele monarch heeft dat recht niet.

Reacties zijn gesloten.