Alle belgen gelijk voor de wet?

Want als wij dit land vandaag meer minachten dan gisteren, wil dat enkel zeggen dat we het gisteren onvoldoende verfoeiden.“*

Joachim, prins van het zoveelste Coburgerknoopsgat, moet maar de helft van zijn coronaboete betalen. Hij toonde berouw… Bijgevolg werd 10.400 euro herleid tot 5.200 euro.

Bovendien is er met het telsysteem iets misgegaan: 1+1=2… denkt u. Neen, hoor, 1 én 1 zijn twee onafhankelijke cijfers die niets met elkaar te maken hebben. De nietsvermoedende Joachim had zich naar twee verschillende feestjes verplaatst, elk met het aantal toegestane gasten, resp. 12 en 15. Niets aan de hand. Kom nu niet zeggen dat de invloed van de Coburgers daar geen rol in gespeeld heeft. (…)

Moet je eens aan de mannen van Voorpost uitleggen. Als een Coburger naar Spanje reist, zich daar onder de “mensen” begeeft, dan is dat een spijtige verkeerde inschatting. Als het straattuig in Brussel alles kort en klein slaat, brand sticht, de politie aanvalt, dan is daar niets mis mee. Geen boete. Niks. Noppes. Een drang waaraan men niet kan weerstaan. Veroorzaakt door jarenlange onderdrukking, discriminatie, gemiste kansen, racisme… u kent het riedeltje.

Als echter zes Voorposters braafjes op een afstand van 1.5 m met een spandoek een statische actie voeren, dan worden de zgz. coronaveiligheidsmaatregelen, zijnde elk een boete van 250 euro en urenlange opsluting, sito presto uitgevoerd. 250 euro die voor elk van de Voorpost-militanten een pak zwaarder wegen dan de oorspronkelijke boete van 10.400 euro voor feestvierende Joachim.

Eigenlijk moesten wij, Vlamingen, allemaal een boete krijgen omdat wij zulke lamme goedzakken zijn. We verdienen verdomme niet beter! Zijn wij masochisten?

*Citaat uit toespraak Wim De Wit, IJzerwake 2010