Actualiteit in Syrië: Oost-Ghouta e.a.

Map of control of Eastern GhoutaVan dag tot dag, van uur tot uur verandert de toestand in de veelbesproken regio in de nabijheid van de Syrische hoofdstad, Damascus.  En ja, bisschop Bonny heeft gelijk: de Syrische regering heeft geen keuze:  de moslimextremisten (volgens onze media ‘rebellen’ genaamd) moeten daar weg.  Zolang de terroristen de burgerbevolking van Damascus lukraak beschieten, heeft niemand rust.  Iedereen, elke man, elke vrouw, elk kind kan op elk moment het slachtoffer worden van de moordlust der moslim terroristen.

Hierbij beeldmateriaal van de toestand ter plaatse.  Bovenaan vindt u een vermoedelijke locatie van de terroristen (Bron: IrinNews).  Rusland heeft hen in ruil voor de veiligheid van de burgerbevolking een veilige aftocht aangeboden.

Rania Khalek, van Libanese oorsprong, onafhankelijke Amerikaanse journaliste en politieke analyste,  doet in vier minuten heel de zaak uit de doeken.  Iets dat wij tot vervelens toe geprobeerd hebben uit te leggen.  En de poco politici / media doen verder alsof hun democratische neus bloedt…

Treka, een Syrische humorist en tv-bekendheid, vertelt hetzelfde:

Onze contact(en) ter plaatse werden nog maar eens voor een maand van facebook gegooid.  De waarheid mag niet aan het licht komen.  Via, via… vernemen we dat in navolging van Filip Dewinter (VB), een delegatie van de Duitse AfD in Damascus aangekomen is.  U kan het reisverslag van Dr. Christian Blex hier lezen.  Hij werd o.a. ontvangen door de grootmoefti die benadrukt hoe belangrijk de scheiding van kerk en staat is (foto1).   En hij wil naar Berlijn komen om de Syrische vluchtelingen te overhalen terug naar hun vaderland te keren.  Ook bij de plaatsvervanger van de patriarch der Syrisch-Orthodoxe kerk werd hij voor een audiëntie uitgenodigd.  Deze herhaalde dat Syrië een voorbeeldrol speelt voor de verdraagzaamheid en samenleven van verschillende religies (foto2).  Ook stond een afspraak met dr. Dr. Ali Haidar, minister voor nationale verzoening, op het programma.  Deze benadrukte dat meer dan 100.000 voormalige vijandige strijders amnestie kregen en reïntegreerd werden in de samenleving. (foto3)

foto van Dr. Christian Blex.foto van Dr. Christian Blex.

foto van Dr. Christian Blex.

Tot slot noteer hoe president Assad ‘gehaat’ wordt.  U ziet een uitgelaten menigte en een hymne voor Assad (jan.’18)… het leger staat er echt niet met geweren bij om hen bij de zaak te houden…