Zigeuners doen het goed in de EU

Voor de verandering eens hoopvol nieuws.  Het gaat de goede kant op met de Roma, dank u.  Ze zijn hun draai aan het vinden in het Westen.  Niet alleen hebben ze de weg gevonden naar het gouden kalf maar ook druppelen stilaan hun kindjes binnen in de scholen.  Al moeten ze wel met hun haren erheen gesleurd worden.

De EU is tevreden.  Bewijs: in Finland zou het percentage schattige  kleuterschoolgaande kindjes van 2 naar 60% gestegen zijn.  En dat allemaal dankzij het krachtdadig beleid van de EU.  In 2011 hebben ze aan elkaar en aan ons beloofd dat ze voor hun welzijn, waar u en ik graag voor opdraaien, zullen zorgen.

U wil nog meer bewijs?

In Ierland kunnen leerkrachten mee rondtrekken met de ‘travellers’.  Men moet zich immers aanpassen, nietwaar?  (Nvdr: het woord ‘zigeuners’ heeft daar dezelfde status als ‘allochtoon’ in Gent.)

In Duitsland worden zigeuners als bovenste-beste buur aanbevolen.  Zo ziet echter de realiteit uit, waarvoor de EU-potentaten blind en doof zijn:

En dan is er nog in heel de EU het positieve discriminatiebeleid die de Roma het moet vergemakkelijken op de arbeidsmarkt hun boterham te verdienen.  Als vakkrachten zijn ze uiterst geliefd omwille van hun enthousiaste inzet en werklust.

De EU-lidstaten moeten werk maken van een plan en jaarlijks daarvan een verslag opmaken.  Uiteraard mag dat iets kosten.  Niet minder dan 20% (€ 16 miljard) van het Europees Sociaal Fonds zou daaraan gespendeerd worden.  15% méér dan nu.

Tja, spijtig dat niet iedereen wil meewerken.  In Frankrijk laten ze nog liever een sprinkhanenplaag over zich neerstrijken.  Zelfs de toenmalige socialistische minister Valls, nu premier, volgde de uitwijsstrategie van Sarkozy.

 Groot-Brittanië heeft er een aantal met een terugkeerpremie naar hun oorsprongslanden gerepatrieerd, maar ze staan nu terug op de Britse drempel.  Op zoek naar de sociale steun, die zo rijkelijk vloeit voor gediscrimineerde minderheden.

En de EU-landen waar deze hordes vandaan komen, die kijken ernaar, strijken het geld van Sociaal Fonds op, en zijn blij dat ze van hen vanaf zijn.  ‘Travellers’ zijn nu eenmaal mensen die graag op reis gaan, nietwaar?

Weet iemand of er ook zigeuners in Oekraïne wonen?  In Gent zouden ze dat graag vernemen.

FT

6 gedachten over “Zigeuners doen het goed in de EU

  1. Vreemd toch dat zelfs de overheid in Duitsland en Frankrijk zo tegen de luie, rommelige, onintegreerbare zigeuners zijn, terwijl ze niets tegen de moslims hebben.
    In Ierland worden ze trouwens ‘tinkers’ genoemd, ‘tinbewerkers’, of ‘bricoleurs’ in het vlaams.

    • Je ben zo braaf vandaag, Raymond. We zijn ervan overtuigd dat er nog wel synoniemen zijn in het Vlaams.

  2. Een collega van mij, zijn zoon moet elke zondag bij de grootmoeder van zijn lief gaan eten. De dame is 80 jaar en doet nog zelf haar boodschappen, niettegenstaande zij met een rollator gaat. Verleden week winkelde oma, en kwam in de problemen bij het naar huis gaan, haar boodschappentas was gevallen. 2 Jonge meisjes snelde oma ter “hulp” en boden aan om mee tot thuis te gaan. Oma was blij en aanvaarde de “hulp”, Thuis aangekomen begon een van de meisjes verschrikkelijk hard te hoesten, en vroeg wat te drinken. Oma was zelfs zo gewillig dat ze thee zette voor de meisjes, eentje gaf oma daarbij “hulp”. Toen de meisjes weg waren kreeg oma een beetje argwaan, want de meisjes spaken zeer slecht Nederlands. ( om kort te gaan) Oma’s juwelen bleken allemaal verdwenen. De meisjes hebben zich uiteraard niet bekend gemaakt, maar vermoedelijk gaat het hier om Romakes. Dit is geen verhaaltje, maar ECHT gebeurd! Dagelijks horen we dergelijke voorvallen. We zullen verplicht zijn onze bejaarden op te sluiten, voor hun eigen veiligheid en voor die van hun bezittingen.

  3. In het Engels worden ze gypsies genoemd, omdat men vroeger dacht dat ze van Egypte kwamen. Dat was echter maar een tussenstop op hun weg van Indie naar Europa;

  4. Weer een pak nostalgie en romantiek uit mijn prille jeugdjaren aan diggelen. Ik hield en bewonderde de zigeuners , ik genoot van hun muziek ” Ik was wild van die mooie operette ” De Zigeunerbaron’ . Ik genoot met volle teugen van hun romantisch vioolspel , tot vlak bij uw oren , lieten ze hun mooie klanken nasidderen op de trommelvliezen , terwijl ik als jonge puber , met de meest verliefde blik naar mijn een van mijn gelegenheids- lieven keek . Afgelopen gedaan , waar is die goede oude tijd , toen Europa nog Europa was

    • Kop op, René. Lees het jongste artikel: Van Cau wordt vervolgd… weliswaar slechts voor één feit, maar in het zuiden des lands is dat al iets om rode boebbels van te krijgen.

Reacties zijn gesloten.