Onverdoofd slachten verboden in Denemarken

Onverdoofd slachten is vanaf nu in Denemarken verboden

Het verbod is niet vastgelegd in een wet, maar in een beslissing van het ministerie.  Het is afwachten in hoever het afdwingbaar zal blijken te zijn.  In elk geval gaat het de goede weg op.  Denemarken is het vijfde Europese land waarin dierenrechten geen dode letter zijn.  Eerder kozen Zweden, Noorwegen, IJsland en Zwitserland al voor een verbod. Hiermee is de gruwelijke slachtpraktijk in heel Scandinavië en het vrije Alpenland verboden.

Joodse en moslim groeperingen reageren verontwaardigd en voelen zich op hun religieuze pik teen getrapt. Discriminatie, de godsdienstvrijheid in gevaar, klinkt het. Zelfs de democratie zou verkracht zijn… want de beslissing werd niet door het parlement genomen.

Tja.  Men kan zich de vraag stellen in hoever joden en moslims in hun godsdienstbeleving beperkt worden als ze nog altijd ongehinderd religieus-geslacht vlees kunnen invoeren en consumeren.  Zelfs als alle Europese landen aan een streng zouden trekken, dan nog kunnen voldoende leveranciers buiten Europa in de aanvoer ervan voorzien.
Het is te hopen dat de EU ook hierin weer geen reden ziet om heel Europa op te zadelen met de verplichting onverdoofd slachten mogelijk te maken.  Of een verbod te verbieden.

De Vereniging van Europese Rabbijnen spreekt van een ‘verder afbrokkelen van religieuze vrijheden in Europa’. Voorzitter Pinchas Goldschmidt gaat de ‘voortdurende aanvallen op religieuze minderheden’ maandag tijdens een overleg met de Europese Commissie aankaarten. Yitzhak Eldan, voormalig Israëlisch ambassadeur van Denemarken, zegt in de Jerusalem Post dat hij vreest voor een ‘domino-effect‘ in andere Europese landen.

Laat ons hopen dat zijn vrees waarheid wordt.

Ter vergelijking deze video over het humane – verdoofd – slachten met de religieuze praktijken (niet voor gevoelige magen):

Wij weigeren te geloven dat er een God bestaat die deze dierenkwelling oplegt of goedkeurt.

FT

3 gedachten over “Onverdoofd slachten verboden in Denemarken

  1. Wat heeft in godsnaam het lijden van een weerloos dier met godsdienst te maken . Op dat gebied zijn Joden even achterlijk als hun Arabische “vrienden” Ik begrijp best dat in de tijd van Moses of Mohamed de technische middelen nog niet aanwezig waren om een dier pijnloos te slachten. Maar wij zijn inmiddels een paar duizend jaar verder en zijn bezig reisjes naar Mars te organiseren. Voor sommigen is de tijd blijven stilstaan…in mijn ogen zijn het , onder voorbehoud , achterlijke onnozelaars . Ik trek onmiddellijk mijn woorden terug indien ze het verschil proeven tussen een halal of haram stuk vlees . Ik vind het al erg , als ik een bloemkool of een ajuin moet slachten en ik stukken snijden zonder verdoving

    • We zullen vandaag maar geen soep eten. De prei ligt te kreunen, de selder te stuiptrekken, de wortelen krimpen ineen bij het zien van de dunschiller…

  2. Toch een land die een beetje verstand heeft maar zal Europa geen voet tussen de deur steken?

Reacties zijn gesloten.