Hongaarse Lente?

tamas2Hongaarse Lente?

Europese vlag belandt bij het huisvuil

Op 27 juni 1989 knipte de toenmalige Hongaarse en Oostenrijkse buitenlandministers bij Sopron samen de grensomheining door.  Het begin van het einde van het IJzeren Gordijn.  Het einde van een onderdrukkingssysteem.  Wie had kunnen denken dat we opnieuw in een dergelijk systeem – ditmaal met heel West-Europa – zouden belanden?  En nu weer zijn het de moedige Hongaren die weerstand bieden tegen de perfide EU-dictatuur.

Laten we beginnen bij het begin.  Op 13 februari vond er een nogal opgewonden debat over de EU plaats in het Hongaarse parlement.  De volksvertegenwoordiger van de conservatieve nationalistische Jobbik-partij, Tamás Gaudi-Nagy, is daarbij bijzonder kritisch in zijn tussenkomst over de EU.

Nadien staat hij plotseling op, loopt de trap af naar de vlaggenstandaarden en neemt de EU-vlag eruit.  Hij verlaat de plenaire mét de vlag. Geen enkele collega-parlementair reageert, zelfs niet de voorzitter van het parlement.

Doodgemoedereerd loopt hij door de gangen en krijgt onderweg versterking van partijvriend Lenhardt Balázs, die eveneens een Europese vlag draagt.
Camerateams en persmuskieten volgen beide politici.  Ze blijven staan voor een raam, vergewissen zich dat er beneden geen mensen door de vlaggen kunnen geraakt worden… en werpen ze uit het venster.
Beide vlaggen belanden in een grote afvalcontainer… Daarna geven beide heren de talrijke journalisten antwoord op hun vragen.

De hoofdreden voor deze actie is dat “symbolen van het kolonialisme in het Hongaarse parlement niets verloren hebben”.

Als symbool van het verzet tegen de EU-dictatuur kan het tellen.  Zullen de Hongaren ons zoals toen in 1989 de weg (…naar de uitgang) wijzen?

Wie zich geroepen voelt dhr. Gaudy-Nagy een berichtje (liefst in  het Engels) te sturen – uit erkentelijkheid – kan hem bereiken op dit e-adres:

gaudy-nagy.tamas@parlament.hu
FT

6 gedachten over “Hongaarse Lente?

  1. Spijtig van die vlag . Ze hadden hem gemakkelijk kunnen versnijden tot vodden , onmisbaar voor bv schilderwerken ! Ik voel mij nu een beetje meer Hongaar dan Belg !

    • Filip en Mathilde zullen blij zijn om te vernemen dat u zich steeds nog ‘n beetje belg voelt… weliswaar is dat gevoel iets minder dan het Hongaargevoel maar het is toch ‘n opsteker voor zijne majesteit.

      Persoonlijk hoop ik dat er ooit ‘n ogenblik komt dat u zich helemaal niet meer als ‘n belg maar wel slechts als ‘n Vlaming gevoelt.

  2. Ik wacht de tijd af tot dit eens bij ons gebeurt, maar ik denk dat niemand dat durft te doen en dat we nog lang zullen mogen wachten tot dat gebeurt bij ons, mogelijks durft Braaksel wel de Vlaamse leeuw buiten smijten hij gaat daar weinig last van krijgen.

  3. Vooruitzicht en heropleving van de Vlaamse industrie , ontelbare werkzoekende kunnen weer aan de slag , tenminste als ze mijn voorstel willen aanvaarden. Toiletpapier , ieder velleke , inplaats van een zacht witte kleur , de vlag van de Verenigde staten van Europa . Zo kunnen de tegenstanders van die dictatuur , dagelijks hun ….. schoonmaken met het Europees symbool , om dat symbool daarna door te spoelen naar de beerput. Sommige partijen in . Hongarije , Griekenland , Nederland zijn na een marktpeiling erg enthousiast gebleken en kunnen de eerste leveringen nauwelijks afwachten ! Er zijn ook al voorstellen om ieder velleke af te wisselen met de foto,s van VHFSTD , Van ROMPUY BAROSSO SCHULDS……Voor De Belgische regering is al dergelijk toiletpapier in de maak met Di Ruppo , Filips de Schone , De Gucht , Kleine Tobback , Grote Tobback , Van Besien enz . Wetenschappelijk studie bevestigd dat tientallen proefpersonen een heerlijk gevoel krijgen als ze hun …..kunnen reinigen met …… en daardoor een vorm van respect krijgen omdat de afgedrukte correcten dan toch ergens van nut zijn ! .

    • Jouw fantasie is onuitputtelijk. Misschien eens solliciteren in Antwerpen als stadsdichter?

Reacties zijn gesloten.