Zwarte Piet woont in Rusland

Het is quasi vanzelfsprekend: eender wat, eender hoe, het is altijd de schuld van Rusland. Met bijhorende verwensingen aan het adres van president Poetin en zijn regering. Kortom: mocht het kaartspel zwartepieten opnieuw uitgevonden worden, dan zou de kaart van schoppenboer wellicht voorgesteld worden met de afbeelding van het Kremlin of Poetin.

Wie een zelfde mening deelt als wat in de Russische politiek en samenleving gangbaar is, dan kan het niet anders dan dat je omgekocht bent.

1 gedachte op “Zwarte Piet woont in Rusland

  1. Heb in een poging om de Russische psyche te doorgronden mij het boek de Romanovs aangeschaft. Leerrijke leeslectuur die een echte, thriller lijkt. Een reusachtig land, waar er altijd ergens een oorlog is de vele massale zuippartijen en vechtpartijen om de macht. Een strijd om Tsaar te worden en als genot werpen met dwergen, het afkijken van de Westerse wereld, het plagiaat van de vele gebeurtenissen onder Napoleon, de Engelse koningen en de eeuwige strijd met omliggende landen. Hoe dit alles leid tot de huidige stand van zaken is koffiedik kijken maar wat zich afspeelt op het wereld vlak met als spilfiguur Poetin en de vele ander hoofdrolspelers is niet te voorspellen. Wat we wel weten is dat het op dit ogenblik een oorlog is van leugens, van nep nieuws van onnodige slachtoffers. Dus geen fraai beeld met alleen maar verliezers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + acht =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.