Zwarte Piet-saga

Op de kalender staat februari en toch draait de Zwarte Pietvervolging al op volle toeren.  Zelfs in het Duitse Potsdam.  Volgens het gewezen gemeenteraadslid voor de Groenen, Andreas Menzel,  zorgt Piet voor ”belediging” en ”volksophitsing” want de beste vriend van de Sint is  ”discriminerend” en ”racistisch”.     En wij hebben altijd geloofd dat hij in de nacht van 5 naar 6 december op de daken  zijn nek en leven riskeert om aan brave kindjes de gewenste geschenkjes van de Sint te bezorgen.

In december probeerde Menzel al klacht neer te leggen tegen zwart geschminkte Nederlanders die door de straten van de Duitse stad wandelden, maar de politie had er geen oren naar.  Uiteindelijk heeft het Openbaar Ministerie nu toch ingestemd met een onderzoek.  Eerst moet blijken of er überhaupt redelijke verdenking van belediging en volksophitsing bestaat als verklede zwart geschminkte Nederlanders door Potsdam wandelen.  Deze stad heeft historische banden met Nederland en kent zelfs een Hollandse wijk.  

En Menzel laat het niet bij zijn actie bij Justitie; naar het deelstaatparlement heeft hij een verzoekschrift gestuurd, waarin hij eist dat er iets van bovenhand ondernomen wordt tegen de  Potsdamse burgemeester opdat “in 2015 mensonwaardige praktijken als blackfacing (da’s perfect Duits voor het zwartverven van het gezicht)  en onderdanig slavengedrag niet worden herhaald”.

Zullen we het eens over mensonwaardige praktijken hebben, meneer Menzel?  Wat wilt u weten?

FT

Potsdamer Neueste Nachrichten

Cultuurstrijd Potsdam

Opferperspektive

 

7 gedachten over “Zwarte Piet-saga

 1. Wat mij betreft , begint stilaan de overtuiging te rijpen , dat niet IS , Al Qaida , Boke Met Ham en al die andere , Islam ambitie en creatrieve vriendenclubs niet direct een bedreiging vormen voor onze handel en wandel . Helemaal niet , het grootste gevaar ,…. het laten wegrotten van onze cultuur , folklore , leefgewoonte en dergelijke beschavingsvormen , die onze voorvaderen dierbaar waren , …. komt van de “Groene Breedsmoelkikkers” en de ” Rode Paljassen” . Na een vloedgolf van verrijkers of sprinkhanenplaag , die alles opvreten , mede mogelijk te hebben gemaakt , kruipen ze nu , voor die langzame “overnemers” of “veroveraars” plat op hun buik wegens …”lafheid” . Pas nu , beginnen zij te beseffen , wat voor rampen ze hebben veroorzaakt Zij beginnen hun mensen te bestoken met schuldgevoelens uit een ver verleden . In hun ogen zijn wij de bende smeerlappen , onruststokers , racisten . Vooral “rechts” moet het ontgelden want daar …..moet de oorzaak van al die ellende , gezocht worden . Niet bij de correcten , Helemaal niet !!! die staan in de hoek als een brave peuter met een tutter in hun mond en nemen een stortbad in de onschuld

 2. Wordt het niet hoogtijd in hee Europa die groene linkse vuiligheid op te ruimen?
  In de handel zijn daar producten voor maar gezien ik gen eurocent wil verknoeien aan die groene smeerlapperij passen we een eenvoudige methode toe, zeer efficiënt en doeltreffend, gewoon uitschakelen en negeren en er op los plassen.

  • Dit komt heel zeker in aanmerking voor de Prijs der Nederlandse Letteren… 😉

   • De beste prijs die we kunnen winnen, is het terugsturen van alle zandbaktoeristen, meer moet dat niet zijn.

 3. Men vind ze overal de verraders van het eigen volk, de verraders van onze eigen westerse/Europese cultuur en gewoontes. Ze zijn (ook nu weer) meestal te vinden in linkse hoek, als het aan hen ligt halen ze hier nog massa’s zandbaktoeristen binnen die hier overvloedig komen profiteren van de sociale vangnetten waar de autochtoon kan voor opdraaien. Het strafste van al is dat zij dan nog hun wetten aan ons (willen) opleggen. Onze samenleving op stelten komen zetten, want zwarte piet is racisme. Ik dacht dat de Arabieren de grootse handelaars zijn geweest in slaven van het negroïde type. Dus groene linkse rat, sla er de geschiedenis maar eens op na.

 4. “Potsdam heeft banden met Nederland en heeft zelfs een Hollandse wijk”

  We moeten op dat gebied ons door de Nederlanders het vet niet van de soep laten halen. Wij waren meer dan vertegenwoordigd in Duitsland.
  In het jaar 1123 verschijnt onze Heidenricus Vlemingus al in Altenburg. De plaatsnamen Flemmingen bij Pforta, Neuflemmingen bij Halle en Flemsdorf verschijnen in het midden van de twaalfde eeuw. Heel wat Vlamingen strijken neer in het markgraafschap Meissen. In Görlitz worden de wolwevers per oorkonde Vlamingen genoemd. Ook in Oberlausitz en Schlesiën zijn zij de oprichters van de textielnijverheid. In de vrijstaat Saksen legde de markgraaf het volksrecht van de Vlaamse immigranten vast en zo ontstond in en rondom Leipzig een groot, gesloten gebied met Vlaams erfrecht.
  De dijkbouw en het draineren van moerassen hebben de Nederlanders ingevoerd maar de Vlamingen brachten de industrie, de textiel, de baksteen, het smeden van hoefijzers, ze waren actief bij het aanleggen van de haven in Dantzig, dat oorspronkelijk Danswijk werd genoemd. In Bitterfeld bleef tot 1873 een ‘Fläminger-Sociätät bestaan, die in gemeenschappelijk bezit een Flämingshufe en Flämingsholz bezaten. Verwijzend naar de paardenhoeven (hufe) en houtbewerking (holz). In de Goldenen Aue zijn de Vlaamse huwelijkswetten en erfrecht tot 1850 bewaard gebleven, terwijl de Vlamingen in den belgique al van 1830 onderworpen waren aan de wetten van Napoleon.
  Vlamingen brachten hun liederen mee : naer oostland willen we rijden, daar zat een sneeuwwit vogeltje, de drie koningskinderen en het machtige epos De vos Reinaert.
  Kortom, het zou een hele bijdrage vergen om al de gaven op te sommen die Vlamingen aan Duitsland schonken.

Reacties zijn gesloten.