Sint Mohammed

Wes HardinHet hele Sint Niklaasconcept is dringend aan revisie toe: het is volkomen tegen de tijdsgeest dat een blanke bisschop de hoofdfiguur is in het gebeuren.
Enerzijds kunnen en mogen islamitische kindertjes niet  deel nemen aan een christelijke traditie. Anderzijds zou een christelijke geestelijke wel eens een pedofiel kunnen zijn.  Dergelijke pietluttigheden zijn echter volkomen legitiem voor moslims.

Mohammed stNiklaas

Waarschuwing bij het vergroten

Vermits het Avondland toch stilaan progressief genoeg geworden is om komaf te maken met de paapse gebruiken, ligt de oplossing voor de hand.
1. Van de profeet Mohammed is geweten dat hij een echte kindervriend was.
2. Christelijke kindertjes worden sowieso aangemoedigd deel te nemen aan islamitische feesten.
Dus vervangen we Sint Niklaas door Sint Mohammed. De kleine islamietjes mogen dan – helemaal halal – presentjes ontvangen. De kosten worden door de autochtonen betaald, volledig conform met jizya.

Het vervangen van Sint Niklaas door Sint Mohammed lost dan meteen het probleem “Zwarte Piet” op want slavernij wordt toegestaan in de isla’am.  En omdat de isla’am niet krenterig of huichelachtig doet over lijfstraffen wordt terzelfder tijd de oorspronkelijk functie van de zwarte knecht in eer hersteld, zowel voor kinderen als voor volwassenen:. “Wie niet braaf is krijgt de roe”, vrij interpreteerbaar met modernere middelen volgens noodzaak (…in de zak, hakblok, strop, steniging…)

Wes Hardin

3 gedachten over “Sint Mohammed

  1. De geschenken van Sint Mohamed vragen uiteraard ook een aanpassing . naast afgehakte hoofden , handen en voeten in chocolade krijgen de kindertjes een mooie namaakbommengordel die echte knalletjes laat horen als ge aan het touwtje trekt . Of een mooie namaak Kalaschnikov . Een fort met indianen en cowboys erg populair in mijne prille Jaren wordt vervangen door een hoge toren vanwaar je kleine homosexueeltjes kunt laten vallen . Ik geniet al van die glunderende gezichtjes , vol verwachting als zij de avond tevoren , inplaats van een raap en een peeke , een tas munthe hebben klaargezet met een paar dadels voor Sinter Mohamed

  2. Ik mis nog zijn kameel(sic), dromedaris, om over de sociale woningen te kunnen lopen. Zijn groot klachtenboek wordt dagdagelijks bijgehouden door zijn De Witte-hulp-Piet, zodat er zeker geen koran-leerlingen zouden worden gestraft.

    • We zullen jouw suggestie aan Studio Rony overmaken; hij hij tegen december iets in die richting ontwerpen.

Reacties zijn gesloten.