Zou Orbit ‘verward’ zijn?

Gistermorgen klonk op Radio Eén een oproep van VZW Orbit, die naar eigen zeggen thuis is in de wereld van diversiteit en migratie. 

Aan het woord Didier Vanderslycke, co-ordinator en priester, gevraagd naar een reactie na de moslim aanslag en het keel oversnijden van Père Jacques Hamel, priester in Saint-Etienne-du-Rouvray  (hier te herbeluisteren).

Hij stelt dat zijn collega’s op dezelfde lijn zitten als hij: van een oorlogsverklaring is geen sprake en we moeten ons behoeden er een te groot symbool van te maken.

Een priester vermoorden… geen groot symbool?

De gratuite excuses voor ‘jongeren’: ze leven in een bepaalde geprogrammeerde sfeer, lijden onder hun vernedering, weten niet hoe ze zichzelf een plaats kunnen geven, geraken gedesoriënteerd.  Kortom: je vergeeft dat, je zwijgt dat dicht.  Er komt immers een ander verhaal, het is niet eindig, het is niet fataal.

Watblieft?  Niet eindig?  Niet fataal?  Is Père Jacques Hamel misschien na drie dagen uit de doden herrezen?  Is ‘gedesoriënteerd’ synoniem voor ‘verward’?

De voorgestelde oplossingen door de politiek beschouwt hij niet voldoende.  Er zijn immers verschillende instrumenten.  Ieder zijn eigen agenda.  Maar ook een agenda voor burgers, die zich ‘moeten uitspreken’.

Wees gerust: we zullen ons ‘uitspreken’ in het kieshokje.  

De aanslagen noemt hij een fenomeen, gevolgd door angst en – God behoede – zelfs wraak.  Hij klaagt aan: er is veel gepraat maar geen dialoog.  We moeten een tandje bijsteken, weigeren bij de zwijgende massa te horen, of bij de angsthazen.  Alle burgers moeten aan het werk.

Een fenomeen?  Hebben we dan geen reden voor angst of wraak?  Hoe lang gaan we nog ‘in dialoog’?  Wie niet horen wil, moet voelen!

En Orbit heeft tips om met het ‘fenomeen’ om te gaan.  Facebook is des duivels.  PC-berichten ook.  En oudere mensen ‘hebben de neiging’ berichten door te sturen.  We moeten nadenken, het in ons geweten laten binnen komen.

“Ons” geweten???

We moeten aansluiting zoeken bij het onbekende, de grens doorbreken, vrijwilligerswerk doen bij diversiteitsverenigingen.

— sprakeloos —

De oplossing ligt in een goede mayonaise.

Geschift!

FT

 

 

5 gedachten over “Zou Orbit ‘verward’ zijn?

 1. Logisch dat dergelijke bullshit van ‘een priester’ komt, het is hun gvd taak de burgers te belazeren en te besodemieteren, gelukkig heb ik dat verraderszootje uit mijn leven gesloten. Hoor die van Rome maar aflopen, als het effe kon verklaarde hij iedereen heilig want dat stelt toch niets voor.
  Het is ook te begrijpen dat je maar 5 a 10 mensen nog naar een kerk ziet gaan, het zijn dan ook nog bejaarden die daar wat gaan zitten want het gezever horen ze toch niet….

 2. Als men de webstek van de VZW Orbit bezoekt dan wordt al veel duidelijk :
  http://www.orbitvzw.be/
  Het is één van de vele crypto communistische organisaties die meewerken aan de invasies om onze maatschappij te vernietigen. (via o.a. het cultureel marxisme).
  Wat het nog gevaarlijker maakt is dat men beroep doet op een “pastoor” (sic) om de boodschappen over te brengen(=of de wolf in schapenvacht!!).
  De reactie van Orbit is er dan ook opgericht om tegengas te geven..tegen de negatieve berichten over de multiculturele beerput.
  Nog iets : als er subsidies zijn, van waar komen die??
  Er is ook vermeld dat ze in Brussel in hetzelfde gebouw huizen als Broederlijk Delen!!
  Het gaat hier dan ook om één van de zovele valse profeten, die het Westen verraden en saboteren.
  Zoals reeds meermaals vermeld, is er naast het politieke aspect, ook een belangrijke drijfveer die zijn oorsprong vindt het domein van de psychopathologie.
  Dit laatste wordt nog steeds schromelijk onderschat.

 3. Getaande jongeren leven in een bepaalde geprogrammeerde sfeer, lijden onder hun vernedering, weten niet hoe ze zichzelf een plaats kunnen geven, geraken gedesoriënteerd. Onozelaar !!….. “Wij” leven in een politieke geprogrammeerde sfeer ! Hun weldoeners en onschuldigen worden vernederd , ooit gehoord van verkrachtingen , aanrandingen , mijnheer Didier… of je noem je dat verrijking , een getaande hand in je broek . Ze weten maar al te goed hoe ze zichzelf een plaats moeten geven in de maatschappij door vandalisme , angst en terreur te zaaien met resultaat dat sommige wijken door de politie gemeden worden zoals de vuile pest.
  Ik hoop eerwaardeloze Didier dat wij ook gedesorienteerd geraken en dat ons volk “een” vuist gaat maken tegen dat krapuul . Wij missen de samenhorigheid en dat is juist de sterkte van dat krapuul

Reacties zijn gesloten.