Zogezegd

Zogezegd

Margot Käßmann – werd als mogelijke opvolgster van president Gauck genoemd, zou echter geweigerd hebben – heeft talrijke citaten-pareltjes op haar naam, zoals bv.

Over zgn. rechts-radicale Duitsers:

„Wir dürfen diesen Hetzern keinen Raum geben und müssen ihnen öffentlich widersprechen, ohne uns Angst machen zu lassen.“

Over de NPD:

„Es ist für mich inakzeptabel, wenn rechtsradikales Gedankengut von einer Partei vertreten wird, die durch ihre Wählbarkeit legitimiert ist.“

Over globalisering annex menselijke netwerken der burgers:

„Globalisierung ist nicht nur eine Frage von Wirtschaft und Politik, sondern eine Frage der Vernetzung der Zivilgesellschaft – von Menschen für Menschen.“

En terroristen wil ze met liefde tegemoet komen:

6 gedachten over “Zogezegd

 1. Nog een misbaksel uit een “evangelische kerk”… zij zijn al even zot als die Zuidamerikaan met z”n wit kleed uit Rome.

  • “Wij mogen deze opruiers geen plaats geven en hen in het publiek tegenspreken zonder ons schrik te laten aanpraten.”
   “Het is voor mij onaanvaardbaar als rechts-radicaal gedachtengoed door een partij vertegenwoordigd wordt die door haar verkiesbaarheid gelegaliseerd is.”
   “Globalisering is niet slechts een vraag van economie en politiek, maar ook een vraag van het weefsel der burgermaatschappij – van mensen voor mensen.”
   Die madam is een leidinggevende figuur bij de evangelische kerk.
   Ze beklemtoont hoezeer ze de AfD haat – geen nieuws. Maar ze gaat verder met haar oproep de terroristen met liefde en gebeden op te vangen, mensen die momenteel misschien een bom in elkaar flansen om ons de lucht in te jagen. Dit in schril contrast met haar afkeer van de AfD, een partij die niemand wil doden, niemand gedood heeft en geen plannen in die richting heeft.
   http://www.focus.de/politik/deutschland/margot-kaessmann-wir-sollten-versuchen-den-terroristen-mit-liebe-zu-begegnen_id_5387454.html

 2. Trump ziet Hillary niet als een deel van de geciviliseerde wereld. Het zal wel idem voor Margot zijn, als hij iets over haar verneemt.

Reacties zijn gesloten.