Knuffelplan

Ter vergelijking met het Vlaamse ontradingsplan: het Saoedische knuffelplan

Tweepersoons bed, koelkast, douche, tv, vers linnengoed, kopje thee. Ziehier de al-Hair bajes in Saoedi-Arabië, waar bijna 1.100 gevangen zitten, voornamelijk leden van Al Qaeda en IS.

Ze worden er vertroeteld, met damesbezoek, een aanpalend hotel met achttien suites en boeketten verse bloemen voor de ontvangst van hun families. Als zo’n IS-manneke wil trouwen, krijgt hij van staatswege een bruidsschat van 2.600 dollar.

De Britse krant Independent mocht er rondkijken en kreeg uitleg van de directeur. Als je wilt dat dit soort gevangenen niet terugkeert naar Al Qaeda of IS, moet je ze een beetje verwennen. En vooral hun families, want die kunnen het allemaal niet helpen. Wij willen geen Guantanamo in Saoedi-Arabië, zegt de directeur.  Lees verder…

Maar aan staatsgevaarlijke criminelen zoals de blogger Raif Badawi moet met alle middelen een halt toegeroepen worden.

BNR

Nvdr: Wij gingen op zoek naar beeldmateriaal van Al-Hair, die de andere kant van de medaille toonde.  Elke video die wij terugvonden, bleek door YT wegens ‘kwetsend’ verwijderd.  De ondertiteling vonden wij wel nog terug in bijhorende artikels.  Het ging over foltering, doding, misbruik van religieuze ‘misdadigers, van vrouwen, van buitenlanders… Uitgewist!  Weg!  Als het niet zichtbaar is, dan bestaat het niet!

4 gedachten over “Knuffelplan

 1. In 2012 was er in Melbourne, Australië, een congres van atheïsten.
  Een groepje moslims meende hiertegen te moeten protesteren.
  Moslim demonstranten verzamelen zich in Melbourne en krijgen de schok van hun leven wanneer patriottische Aussies hen omringen en hen tonen wie de baas is. Dit is de wijze om ze tot zwijgen te brengen, overal waar ze hun mond openen!
  Hier mogen wij, makke schapen in Europa, wel een voorbeeld aan nemen!
  Mooi om te zien op deze video:

  • ‘Hier mogen wij, makke schapen in Europa, wel een voorbeeld aan nemen’

   Ze hadden met nog een ietsje meer pit mogen optreden. De beelden van de Jantjes, de mariniers in Nederland, staan nog op mijn netvlies. Ergens in de jaren 60 ruimden ze de hal van het centraal station in A’dam op. Daar lagen en hingen dag en nacht hangnozems. De Jantjes gaven ze naast een pak slaag, ook nog een knipbeurt. Ten strengste verboden, maar het hielp.
   Enkele jaren later veegden ze de Dam schoon. Hippies lagen daar eveneens dag en nacht. De burgemeester had al wel een slaapverbod op de Dam uitgeroepen, maar geen hippie die zich daar iets van aantrok. Toen de Jantjes een handje toestaken was de Dam schoon en bleef schoon.

Reacties zijn gesloten.