Zebrapiet, want ‘we willen niet overdrijven’

Afb. Joop.nl

Nederland, gidsland.  Vlaanderen volgt gedwee.  De linkse culturele sector ziet de discriminatiesplinter in het oog van de Sinterklaastraditie, maar niet de weg-met-ons-balk in eigen oog. 

Stijn Coninx gaat een film maken over Sinterklaas.   Weg met de zwarten.  Weg met het kroeshaar.  Weg met de dikke lippen.  Weg met de knechtenrol.  Ai. Als er dan toch een Turkse katholieke bisschop door de Vlaamse straten zijn opwachting moet maken, dan mag hij niet vergezeld worden door boodschappers van de kolonisatie.

De schitterende reeks ‘Dag Sinterklaas’ wordt poco uitgewuifd met een Zebrapiet.        Leve  ‘Ay Ramon’.

FVE

 

6 gedachten over “Zebrapiet, want ‘we willen niet overdrijven’

 1. Nadat Coninx al Priester Daens heeft misbruikt door zijn Vlaamse karakter uit te gommen in de film Daens en hiervoor dan beloond werd met een “barons titel”, gaat hij nu zich vergrijpen aan Sinterklaas.
  Er hangt dan ook een nieuwe adellijke titel in de lucht!!!
  Coninx is dan ook het type voorbeeld van een “politieke prostitué” die zijn ziel (en vooral zijn waardigheid) verkoopt aan de politiek correcte duivel.

 2. Wat kunnen we van die Stijn Coninx verwachten
  Hij wil “in” zijn en wil zijn socialistische vriendjes dankbaar zijn

 3. Als de Congolezen niet willen herinnerd worden aan het koloniaal verleden, moeten dan ook hun wegen, spoorwegen, luchthavens, scholen, klinieken, fabrieken, universiteit enz enz niet afgebroken worden? En de arabieren terug toegelaten worden?

 4. Weer een stukje nostalgie uit onze prille jeugdjaren dat wordt aangevallen . Zwarte Piet werd het symbool van de kolonisatie , verknechting en racisme . Vlamingen zijn al veel langer uitgegroeid tot dat symbool ! Waarom geen Waalse St. Niklaas en een Vlaming als Piet , hij hoeft zich niet te sminken , het Nederlands dat hij spreekt maakt het verschil tussen Meester en Knecht . De tijden zullen blijven veranderen . De kleinzoon van Stijn Coninx… zal , wie weet , zich aanpassen aan een nieuw tijdsbeeld en een film maken waarbij Sinterklaas vervangen wordt een Mohamed Akbar Klaas met als knecht een Europeaan , rood gesminkt, verwijzend naar de partij die de kolonisatie mogelijk maakte

 5. Die conixs is nog te stom om de rol van zwartepiet te spelen, gewoon een domme eikel.

Reacties zijn gesloten.