Wordt de JC-bocht ingeslagen?

bol.com | Gigantische set militaire figuren, soldaten, vliegtuigen, tanks,  muren en meer....

Regelmatig hebben wij het gevoel dat wij bij de neus genomen worden door de overheid. Zoals met Jürgen Conings, de man die eigenhandig de viroloog-die-de-wereld-ons-benijdt uit de TV-studio’s heeft doen verdwijnen. Waarvoor dank. Trop, is te veel. De viscerale afkeer die menigeen in Vlaanderen prompt naar de afstandsbediening deed grijpen, toen de verdoemenispredikant in beeld verscheen, werd door één man in een handomdraai opgelost. Sindsdien zijn er minder besmettingen, minder ziekenhuisopnames, minder doden… en waarschijnlijk kunnen een pak meer mensen beter slapen.

In de media wordt er nog steeds – zij het in minder dramatische mate – bericht over de spectaculaire verdwijning van JC. Af en toe wordt er een vervolg aan de spannende serie “Hoe verdwijn ik in de natuur?” gebreid, zoals de laatste dagen waarbij nogmaals benadrukt wordt dat de Limburgse versie van een Jungle Rambo quasi heel het arsenaal oorlogsmateriaal in zijn rugzak gestopt had, samen met een voorraad legerkoeken en een EHBO-doos. Een maand zoektocht. Goed voor een slordige 650.000 belgische eurootjes. Als het leger dit boekt als manoeuvres , is het een koopje. Het herstel van het schietveld in Brecht-Wuustwezel zal meer kosten.

En dan nu dé bocht: “We houden er rekening mee dat we JC nooit zullen vinden.”

Vermits wij niet van gisteren zijn, wordt hiermee ons onderdrukt vermoeden weer aangewakkerd, nl. dat JC dood is. En vanzelfsprekend onvindbaar. Een logisch gevolg van “dood” zoals in “uitgeschakeld” door ….

Laten we open. Mag u zelf invullen. Wij willen niet voor de rechtbank gesleurd worden voor smaad, eerroof of op visite gesommeerd worden bij de staats- en/of militaire veiligheidsdiensten wegens het vermoeden van lekken van vertrouwelijke informatie die het land b in gevaar zou kunnen brengen. U weet welk lot Assange te wachten stond.

Tot het tegendeel bewezen is, JC ergens opduikt bij een inzet van het Vreemdelingenlegioen of hij geregistreerd wordt door een nachtcamera die de wolvenroedel volgt in het Vlaamse oerwoud, vrezen we het ergste voor zijn welzijn.