Bent u ook zo benieuwd naar de berisping die Biden Poetin zal geven?

Fighting boxing gloves icon two gloves modern Vector Image

Bekijk dan even deze beelden die de titel dragen: “Toenemende bezorgdheid om Bidens herderheid”. De commentaar van Sky News Australia spreekt boekdelen. Eigenlijk is het presidentschap in de handen van Joe Biden de VSA onwaardig. We hebben het al herhaaldelijk geschreven: die man is (niet on)gewoon toe aan een rustige oude dag, zonder verplichtingen buiten deze in familieverband. Wie doet zichzelf deze marteling aan? Wat is er met sommige politici dat zij geen afscheid kunnen nemen van de schijnwerpers, van de macht, van de faam? Of onderschatten we Biden? Welke prijs werd hem (of zijn belanghebbers) beloofd in ruil voor een jaar of twee presidentschap, waarna de scepter – wegens gezondheidsproblemen? – overgedragen wordt aan Kamala Harris?

We ergeren ons blauw aan de quasi idolate berichtgeving door de media telkens hij “in maatpak” (… vindt dan niemand dat dit wel erg denigrerend klinkt, maakt het pak de man?) ergens landt of de trap naar het vliegtuig bestijgt (… zonder te struikelen…) en aan het komediestukje dat door de gastlanden opgevoerd wordt om hem te bevestigen in zijn godenrol.

Chris Kenny (Sky News) zegt het treffend dat Bidens staf waarschijnlijk de dagen, de uren, telt om hem thuis in het WH in bed te steken. “Biden zal de belangen van de vrije wereld vertegenwoordigen bij de confrontatie met de strijdlustige Russische president in hun Genève-top.” De vraag van een journalist “of hij nog steeds achter zijn beschuldiging staat dat Poetin een moordenaar is” ging intussen de wereld rond… Vooral omdat het antwoord van Biden nogal “moeilijk” was. Moeilijk zoals in zorgverwekkend… voor Biden… Kenny concludeert dat Biden uitsluitend kan functioneren als hij een geschreven script bij de hand heeft – zo niet, dan dwalen zijn gedachten af en niemand weet waar die eindigen. “Het is een bezorgdheid voor de VSA, voor u en mij – maar niet voor Poetin.”