Wist u dat…

MarnixlogoWist u dat…

  • Twintig ton drugs uit Marokko in beslag genomen in Italië  19.04.2013

Meer dan 20 ton hasj uit Marokko, is in de nacht van woensdag op donderdag in beslag genomen door de politie in Pantelleria, een eiland van het archipel Sicilië, in Italië.
De drug met een waarde van 15 miljoen euro, kwam uit de Comoren en was bestemd voor de Libische markt. Volgens de Italiaanse politie, zou de operatie totaal zijn mislukt als de boot een drietal mijl verder – buiten de Italiaanse wateren – was gaan varen.De zes bemanningsleden, allen Syriërs, zijn donderdagvoormiddag in de haven van Marsala aangekomen. De politie is hen aan het verhoren. Het is de tweede keer in minder dan een maand, dat de Italiaanse politie de hand legt op een boot met drugs. Een paar dagen geleden was een Turkse drugsschip onderschept.                                  http://www.bladna.nl/drugs-marokko-boot-italie,05830.html

  • 7000 Marokkanen zijn christen geworden in Frankrijk  (20.04.2013)

In 2011 bekeerden 15.000 in Frankrijk gevestigde moslims zich tot het christendom. Ruim 7000 zijn Marokkanen, meldt Al Massae.
Vele moslims die christen zijn geworden, beleven hun nieuw geloof in het geheim uit vrees voor vervolging. Christen worden is een uiterst moeilijke stap voor moslims, vooral door de belangrijke rol van de Islam in het dagelijks leven. Het geeft hen het gevoel hun geloof en identiteit te verraden, zegt predikant Antoine Schluster van de Protestantse bond van nieuw bekeerde migranten aan de Franse media ’La Croix’. Ruim zes miljoen moslims zouden zich jaarlijks tot het christendom bekeren over de wereld volgens de bond. In Marokko bekeerden minstens 20.000 Marokkanen zich tot het christendom, volgens de Amerikaanse Pew Research Center. Ook zijn bijna 10.000 Marokkanen atheïst.
Bron:  http://www.bladna.nl/marokkanen-christen-frankrijk,05836.html

  • Ramadan 2013 begint op 9 juli in Nederland en het land b  (18.04.2013)

Ramadan begint dit jaar in België en Nederland op 9 juli. De begindatum hangt af van de stand van de maan en wordt een paar dagen voor het begin van de Ramadan bevestigd.
In 2013 – jaar 1434 van de islamitische kalender – beginnen de Ramadandagen rond 4 uur en eindigen rond 22 uur.In Marokko wordt het begin van de Ramadan verwacht op 10 juli. Dit zal worden bevestigd door het ministerie van Islamzaken.Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender. Vasten tijdens Ramadan is één van de vijf zuilen van de Islam, met de geloofsbelijdenis, het gebed, het geven van aalmoezen en de bedevaart.Deze maand van vasten en onthouding duurt van 29 tot 30 dagen. Het einde van de Ramadan is gepland op 8 augustus 2013. Die dag vieren moslims Eid Al Fitr of het Suikerfeest.  http://www.bladna.nl/ramadan-2013-nederland,05825.html

  • Knap zijn, is geen troef in Saoedi-Arabië. (18.04.2013)

Drie mannelijke toeristen werden botweg het land uitgezet omdat ze er te goed uitzagen. De lokale vrouwen zouden maar eens voor hen kunnen vallen, vreesde de religieuze politie.
De binken, afkomstig uit de Verenigde Arabische Emiraten, werden door de Mutaween (religieuze politie) opgepakt tijdens een cultureel festival in de hoofdstad Riyad. De arrestatie gebeurde uit vrees dat de knapperds onweerstaanbaar zouden zijn voor de Saoedische vrouwen waardoor er te los zou worden omgesprongen met de oerconservatieve regels.

Dames mogen in Saoedi-Arabië immers onder geen beding praten met mannen die niet tot hun familie behoren. Seksuele contacten buiten het huwelijk worden zwaar bestraft met zweepslagen, of zelfs met de doodstraf.                                                        http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/1616894/2013/04/18/Saoedi-s-zetten-drie-mannen-het-land-uit-wegens-te-knap.dhtml

Marnix

1 gedachte op “Wist u dat…

  1. Groot gelijk van de Mutaween om die drie charels het land uit te zetten: een ware mosselslim heeft een luizenbaard èn een braakselsmoel.

Reacties zijn gesloten.