Wij graven zelf onze put

In Groot Brittanië wordt zelf-censuur toegepast: de uitgeverij Oxford University Press  raadt haar auteurs aan om rekening te houden met andere ‘culturen’ en niet over varkens te schrijven in schoolboeken.

Tijdens het radio 4 Today programma van de BBC werd  een brief voorgelezen van een moslim die verzocht om de woorden “varkens, varkensvlees of spek“ niet meer te gebruiken en geen afbeeldingen te laten zien van varkens.  Moslims zouden nl. weer last kunnen krijgen van hun lange tenen. Volgens de briefschrijver zijn ook de joden vragende partij om alle verwijzingen naar varkens te verwijderen.  Van een leugenachtige redenering gesproken: de joden voor hun kar spannen om varkensvlees te weren.

Tja, waar was dat ook weer dat zwaar bewapende joden een krant binnenstormden om de redactie uit te moorden?  Staat heel Israël op zijn kop als er een spottekening van een figuurtje met keppel en haakneus in een krant verschijnt?  Organiseren de Antwerpse joden een beeldenstorm in de kerken?  Patrouilleren er paracommando’s door Borgerocco om de moslim gemeenschap te beschermen?

Mirror

 

 

 

3 gedachten over “Wij graven zelf onze put

  1. uitgeverij Oxford University Press raadt haar auteurs aan om rekening te houden met andere ‘culturen’ ? …..Culturen is de meervoudsvorm van cultuur ! Ik ken maar “een” cultuur die onnozel en kinderachtig doet , een nihil heeft aan verdraagzaamheid en respect voor andersdenkenden , daarbij moorddadig kan optreden als ze zich gekwetst voelen. Ze zouden beter “””andere culturen””” een betere duiding geven zoals “”peutertuin”””” dan weet iedereen onmiddellijk wat en wie Oxford University bedoeld !

  2. Lieve katholieken neem het vuistrecht in eigen hand, je hebt de goedkeuring van Bergoglio die zich Franciskus I noemt
    Hij heeft jullie al eens laten schrikken door te verkondigen dat hij’ aan God gelooft, niet aan een katholieke God want er bestaat geen katholieke God, er bestaat God’, of hij daarmee buiten de leer van de katholieke Kerk kleurde was niet meteen zijn zorg. Vermoedelijk richt hij zijn eigen leerambt op. Nu voegde hij, op weg naar Manila, daar nog het volgende aan toe :’ IEDERE religie heeft haar waardigheid waarover men zich niet lustig maakt’ en met een gebaar naar de organisator van de reis ‘als mijn vriend Dr. Gasbarri mijn moeder beledigt, dan wacht hem een vuistslag.’
    Ziezo, probleem opgelost, we kunnen voortaan met de zegen van Bergoglio
    onze vuisten gebruiken.

    • Vernam net in de radio dat hij verkondigd heeft dat “de katholieken zich niet moeten voortplanten als de konijnen”. Anticonceptie is evenwel niet toegestaan, er zijn andere middelen. Castreren? Steriliseren? Of gewoon een knoop erin? Terwijl de rest van de wereld, de anders-gelovigen, voortplanten tot een nationale sport verheven heeft. In Italië bv. gaat het geboortecijfer elk jaar achteruit; het land staat (2013) op de 203de plaats van de 224. Wat wil hij feitelijk? Zijn job overbodig maken?

Reacties zijn gesloten.