Wie heeft er een vijand nodig…

… als je zulke vrienden hebt?

Bevriende geallieerden

De VSA zouden de Duitsers ermee bedreigd hebben eventuele door hen gekende plannen van terroristen niet  te delen mochten ze overwegen Snowden asiel te verlenen.

Glenn Greenwald, journalist en Snowden-vertrouweling,  verklaarde in „The Intercept“ dat hij die informatie van vice-kanselier Sigmar Gabriel (SPD) gekregen had.  Deze bedreiging werd geuit voor het geval dat de Bundesrepublik de toen in Rusland ondergedoken Snowden wou opnemen.

Zondag, een week geleden, mocht Greenwald in Homburg, Saarland, de Siebenpfeiffer-prijs voor zijn inzet ten gunste van ‘de persvrijheid en democratische transparantie’ in ontvangst nemen.  De journalist zou er in een belangrijke mate toe bijdragen hebben dat de door Edward Snowden gelekte informatie over de wereldwijde spionage van de Amerikaanse geheime diensten gepubliceerd werd.  Sigmar Gabriel hield de laudatio.  Greenwald nam de gelegenheid te baat om Duitsland voor de asielweigering van Snowden op de korrel te nemen.  Duitsland bleef bij het standpunt dat het verplicht zou zijn Snowden aan de VSA uit te leveren.

Opmerkelijk is dat Sigmar Gabriel de verklaring van Greenwald omtrent de ‘agressieve’ bedreiging niet ontkende…

Bron: Handelsblatt e.a. Duitse kranten

 

9 gedachten over “Wie heeft er een vijand nodig…

 1. Laat die aanslagen in D maar komen, leedvermaak is het mooiste vermaak.

  • Niet mee eens, Frans, niet in Duitsland, niet in Frankrijk, niet in Madrid, Australië, Brussel of elders in onze beschaving. Tenslotte vallen er onschuldige slachtoffers. Wij hadden verwacht dat deze aanslagen de poco politici zouden wakker schudden, maar het tegenovergestelde gebeurt: er wordt nog meer gepamperd. Als ze elkaar in hun eigen Prachtlanden de duvel aandoen, hebben we daar minder gewetensproblemen mee…

   • Maar in hun eigen zandbak landen moorden ze ook de Christenen uit, dat ze andere islamieten uitmoorden dat gaat me niet aan maar christenen moeten ze gerust laten

  • Dat de VSA zijn grenzen bewaakt aan zijn deur, zijn grenzen zijn groot genoeg maar niet hier, waar moeien die Amerikanen zich altijd en overal mee!

  • @ Frans

   de allerergste trek in de menselijke natuur vind ik het leedvermaak, het is erg verwant met wreedheid. Het onderscheid tussen beiden ligt in de theorie en de praktijk. Het komt voor waar eigenlijk het tegendeel ervan zou moeten voorkomen : medelijden.
   Leedvermaak is duivels en zijn hoongelach is het schateren van de hel.

 2. In een land als D, waar vrijwel iedereen links stemt, zijn die ‘onschuldige slachtoffers’ wel diegenen die ze naar daar hebben gelokt.

 3. Om de vazalstatus van Duitsland t.o.v. de VSA te illustreren, zie bruggetje !!!
  http://de.sputniknews.com/politik/20150312/301471528.html
  Veel druk zullen de VSA niet moeten uitoefenen, er zijn immers voldoende verraders in Duitsland, o.a. via de Atlantik-brücke.
  Over het werk van deze “verraders” zie bruggetje!!!.
  http://www.spiegel.de/international/germany/new-snowden-revelations-on-nsa-spying-in-germany-a-975441.html
  Over IM Erika(=Merkel) zal men wel voldoende gegevens hebben om er mee te kunnen “klappen!!”. Er is ook nog de Kanzlerbrief!!!
  Moest het toch niet lukken dan zijn er andere oplossingen zoals deze aangewend bij Mölleman, Barzel, Herrhausen, Ponto, Buback, Schleier.. enz.!!
  Frans,
  Wat de aanslagen betreft, zijn er maar twee belangrijke doelwitten , en dat is The City(in Londen) en Wallstreet(in New York).
  Als we het dan over de VSA hebben, dan gaat het niet over het land als dusdanig, maar wel over de corrupte criminele & occulte mafia’s die daar achter de schermen de macht in handen hebben. Laat het dan ook duidelijk zijn : de VSA is nooit een bondgenoot geweest, en zal dat nooit zijn.
  Sinds 1913, met de oprichting van de FED, voeren deze banksters mafia’s oorlog tegen de rest van de wereld.(op alle mogelijke manieren).
  De bevolking in de VSA is daar trouwens ook het slachtoffer van.

 4. Gisteren kwam ik toevallig terecht op een IS-boodschap dat 3 minuten tevoren via usami ni op Kobani-twitter was verschenen. Hierbij zond het hackerteam van IS, op justpaste.it/ISHDLEAK en Facebook.com/warnews23/post een boodschap waarbij ze de namen,foto’s en adressen van ALLE piloten van de VS, die deelnamen aan de bombardementen op Kobani mededeelden. In hun begeleidend stukje riepen ze op aan hun moslimbroeders in de VS om de familieleden van deze piloten af te slachten. De koranverzen , Hadith en soena werden duidelijk als rechtvaardigingsredenen omschreven.
  Ik heb deze inlichtingen ook doorgespeeld aan Elsevier en HLN. Reacties ?

  • Is intussen alom bekend. Via verschillende nieuwskanalen in alle mogelijke talen.

Reacties zijn gesloten.