Welkom Roma!

Vandaag is het bij Golfbrekers EU-dag.  Hier volgt nog een heuglijk bericht:

Alle EU-lidstaten heten de Roma en andere ‘reizigers’ welkom. (Nvdr.  afgeleid uit het Engelse ‘travellers’; het woord ‘zigeuner’ werd inmiddels samen met ‘allochtoon’ en ‘ras’ op de verboden woordenlijst geplaatst.)

Alle onheilstijdingen over een massale toevloed van Roemenen en Bulgaren vanaf 1  januari zijn gewoon verzonnen door kwaadwillige eurofielen.  Roma en andere ‘reizigers’ zijn lieve mensen, die we moeten koesteren, hen gastvrij ontvangen.  Gestolen auto’s met dievenwaar zijn hun gewoonweg ondergeschoven toen ze een lift kregen van een chauffeur, die bij de eerste rode lichten uit de wagen stapte en niet terug keerde.  Slachtoffers van een kinderlokker.

Maandag hebben onze leiders afgesproken dat de Roma een betere behandeling verdienen.  Zij hebben recht op een gelijke behandeling, of het nu gaat om onderwijs, werk, gezondheidszorg of huisvesting.  De lidstaten gingen  unaniem akkoord met een reeks aanbevelingen van de Europese Commissie in Brussel, die Roma economisch en sociaal beter moeten integreren. Volgens de commissie gaat het om het eerste ,,wettelijke instrument” van de EU dat speciaal bedoeld is om een einde te maken aan de uitsluiting van Roma-gemeenschappen. Brussel roept de lidstaten op ,,woorden door daden” te laten volgen en voldoende geld beschikbaar te stellen.

Is dat geen mooie kerstgedachte?  Nodig een Romagezin uit.  Dan hoeven ze niet in te breken en vermijdt u overlast, die dankzij uw afwijzende houding zou kunnen ontaarden zoals beschreven via dit bruggetje ’67ton afval na een verblijf van 22 dagen.

Europa nu

 

5 gedachten over “Welkom Roma!

 1. Is er nu echt niemand die er kan voorzorgen dat er wat “caravannekes” geplaatst worden op de domeinen van Verhofstadt, De Gucht en Van Rompuy in Italië.

  • daar zullen ze niet welkom zijn, maar daar waar er werkvolk woont daar zijn ze voor die heren wel welkom
   De genoemde heren met hun partijen hebben van dat soort volk geen last

 2. Een nieuwe verrijking staat voor de deur. Nu wij vernomen hebben dat vrouwen minderwaardige wezens zijn . Het varken een ongelovig en onrein dier is niet geschikt voor consumptie Soepjurken , struikelbaarden en kopvodden een nieuwe modetrend is geworden die het Vlaamsche landschap siert . Wij gaan wij nu aan de lijve ondervinden dat stelen , inbraken en dergelijken cultuurgebonden activiteiten zijn waar wij begripvol voor moeten zijn en vooral verdraagzaam ! Ik zie in de toekomst winkeltjes hun deuren openen met als opschrift ” In de kleine Inbreker”
  alles verkrijgbaar voor het aanvullen van uw leefloon ! Korting bij het tonen van een rode of groene partijkaart . Vooral Gent wordt de nieuwe culturele hoofdstad
  Zijn Roma’s , zijn Termont , zijn correcte partijen , zijn gastvrijheid !

Reacties zijn gesloten.