We passen ons aan

Welkom in het verrijkte Vlaanderen

Het nieuwe schooljaar is voor de leden van Chiro en scouts, die in het Heilig Hart College in Halle naar school gaan, begonnen met een koude douche. De school paste de kledijregels aan en stelt dat met uitzondering van de nationale Dag van de Jeugdbeweging alle chiro- en scoutsuniformen op school vanaf nu verboden zijn. Lees “Chirorokjes niet zedig genoeg”

Ter herinnering: H. Hart&College wint de integratieprijs.  Deze school ervaart dat anderstalige leerlingen, veelal van allochtone afkomst, moeilijkheden ondervinden tijdens hun schoolcarrière.

…Blijkbaar gingen de ‘moeilijkheden’ dan toch niet uitsluitend over de taal.

Jeugdbeweging is racistisch

Scouts, chiro en ksa ogen al te eenzijdig blank.

Chiro en Scouts bereiken nog te weinig allochtonen en laaggeschoolden

Afbeeldingsresultaat voor allochtonen jeugdbeweging

 

 

11 gedachten over “We passen ons aan

 1. Hagalil meldt mij de opening van een tentoonstelling in Kreuzberg/Berlijn. Misschien een aanrader voor het H. Hart College in Halle.

  De tentoonstelling gaat van start op 8 september onder de titel The Kids want Communism en baseert zich op de tentoonstelling in het Stadsmuseum van Bat Yam bij Tel Aviv.

  Hagalil vertelt me: meer dan ieder ander begrip drukt communisme de tegenstelling van een realiteit uit: nl. de uitbuiting en ongelijkheid.
  Overal waar zich het kapitalisme toont, brengt het communisme een optie naar voor.
  Het biedt ook nog een ander middel: één waarbij wij de toekomst worden onder de stelregel dat het samenleven boven het ZIJN staat, boven ieder vorm van ZIJN of het nu biologisch, politiek, psychologisch, familiaal enz. gebonden is, want The Kids want Communism.

  • kopvodden verbieden staat gelijk aan racisme , onverdraagzaamheid , Islamfobie en dergelijke termen die de Islam
   beschermen . Voor dergelijke beslissing is politieke “moed” nodig bij welke politieker kan je dat vinden . Ik ken maar een partij die het zou durven maar die werden de politieke kerker ingegooid !

 2. Chirorokjes te kort , het lijkt mij meer een voorzorgsmaatregel om verkrachting te voorkomen door getaande broeders die bij het zicht geil geraken .Vroeger was dat
  helemaal geen probleem want wij zijn beschaafd ! Iets dan van de getaanden niet kan gezegd worden

 3. Geachte redactie,
  Niettegenstaande ik altijd netjes de code invul is het mij opgevallen dat enkele van mijn reacties verdwenen zijn. Ik vermoed niet dat zij door de redactie verwijderd werden. Doch lijkt er mij technisch iets niet in de haak. Gewoon ter info hé.

  • Je bent niet de eerste, noch de enige. Kunnen er niets aan verhelpen. Ook onze artikelen durven te ‘verdwijnen’. We hebben het al herhaaldelijk geantwoord: het ligt aan de software van WordPress. Sinds iedereen (wij ook) telkens opnieuw een rekensommetje voorgeschoteld krijgen, werd het behoorlijk vervelend iets op de webstek te plaatsen.

 4. Graag wil ik nog een 2de poging wagen. Tijdens de voorbije ramadan kreeg een collega van mijn vrouw telefoon van de school van haar dochter. Dit met de vraag “mevrouw ken u een lange broek brengen voor uw dochter haar rok is te kort, en het is ramadan de islamitische jongen zouden wel eens lastig kunnen gaan doen”. De moeder die vertrekkensklaar stond om naar het werk te vertrekken weigerde een broek te brengen. Toen mijn echtgenote dit vertelde plaatste ik het bericht in 2 tweets op Twitter. Die werden gebundeld door Sam Van Rooy en zo op Twitter gezet. De tweet haalde 420 retweets, geen onaardig aantal. Er kwamen ook meerdere reacties op vooral met de vraag welke school dat was. Om begrijpelijke reden kon ik (en wist ik ook niet) niet bekend maken om welke school het ging. Zelfs Nederlanders lieten zich niet onbetuigd om zich in de “discussie” te mengen. Sommige reacties waren zelfs angstaanjagend. Om dat ik de identiteit van de moeder dochter en school niet wou bekend maken werden mijn tweets als “verzinsel” afgedaan. Zelfs een journaliste van Het Nieuwsblad nam contact met mij op om te weten over welke school het ging. Niettegenstaande ik toch veel steun kreeg waren er nog altijd “beterweters” die dergelijke voorvallen afdoen als “verzinsels”. En nu met de hoop dat de reactie doorkomt.

Reacties zijn gesloten.