De racismehamer werd nog maar eens boven gehaald

‘Racistische Vlamingen’? Ik heb het gehad!

Afbeeldingsresultaat voor racisme for dummies“Racisme in Vlaanderen?
Exact vier jaar geleden is mijn vriendin vanuit Iran in Vlaanderen gearriveerd. Ze is Iraanse, maar voor de meeste Vlamingen zou ze evengoed Turkse, Marokkaanse of Irakese kunnen zijn. De warmte en hulpvaardigheid waarmee zij in Vlaanderen is ontvangen en elke dag wordt bejegend, is met geen pen te beschrijven.

Ze kwam terecht in Hasselt, waar ze biostatistiek begon te studeren samen met tientallen studenten uit alle hoeken van de wereld: Zuid-Amerika, Azië, Afrika, Midden-Oosten. Al deze studenten zijn door onze samenleving en in het bijzonder de universiteit gepamperd en in de watten gelegd met mensen, middelen en omkadering – overvloedige hulp inzake taal, integratie, wonen, sport, voeding, vrije tijd, werken, administratie enzovoort waar bijvoorbeeld mijn vader, die is afgestudeerd in 1971, alleen maar van heeft kunnen dromen.

Ik heb ze allemaal zien studeren en tot slot zien afstuderen op de feestelijke proclamatie, glimmend van geluk en reikhalzend uitkijkend naar de verdere uitbouw van hun toekomst in onze samenleving. Een toekomst waar ze in hun land van herkomst vaak alleen maar van hadden kunnen dromen. De broer van mijn vriendin legt vandaag min of meer hetzelfde traject af, en heeft dezelfde uitmuntende ervaring.

Racistische Vlamingen
Komen zij dan nooit onvriendelijke mensen tegen? Natuurlijk, dat overkomt iedereen. Maar het beeld dat de laatste dagen door bepaalde lieden is opgehangen, alsof (blanke) Vlamingen een bende racisten zijn, is zo ver verwijderd van de waarheid dat het crimineel is. Géén van mijn gekleurde vrienden en kennissen, of ze nu uit China, Congo, Brazilië, Peru, India, Iran, Indonesië of Marokko komen, kunnen zich vinden in het beeld van ‘de racistische Vlaming’, integendeel. Maar in het discriminatie- en racismedebat, dat vrijwel geheel gekaapt is door slachtoffermoslims, wordt middels containertermen als ‘allochtonen’, ‘mensen met een migratieachtergrond’ en ‘klanten van buitenlandse origine’ de zo geroemde diversiteit juist ontkend: (orthodoxe) Russen, (hindoeïstische) Indiërs, (katholieke) Polen, (katholieke) Peruvianen, (boeddhistische) Nepalezen, (christelijke) Zuid-Afrikanen enzovoort enzoverder belanden allemaal in dezelfde zak, wat ook de sinistere agenda van als ‘antiracisten’ vermomde racisten dient.
Dat er totaal verknipte figuren zijn, met name uit islamitische hoek, die onze relatief vrije en stabiele samenleving (willen) ontwrichten met flutonderzoekjes en leugenachtige columns, is één ding. Dat de usual suspects, door de media gehypete knuffelmoslims, hierdoor wederom met genoegen in hun narcistische slachtofferrol kruipen en hun ressentiment ten opzichte van onze cultuur uitleven, is een tweede. Maar dat een dergelijke perverse, irrationele en jawel: ondankbare en racistische mentaliteit door mainstream media breed en kritiekloos wordt uitgesmeerd en als een psychologisch gif in onze samenleving wordt geïnjecteerd, daarmee 6,5 miljoen Vlamingen schofferend, is de ware schande.”

Sam Van Rooy

Aanleiding van dit opiniestuk: Praktijktests: ‘Winkelbediendes doen aan raciale profilering’ 

Hoe verkopers kansen missen door verdoken racisme: ‘In Vlaamse winkels is de blanke man koning’ 

Winkeliers die klanten van vreemde origine nauwlettend in de gaten houden? “Goed ondernemerschap”, zegt NSZ

“Maar dat heeft niks te maken met discriminatie, maar wel met de realiteit: namelijk dat veel winkeldiefstallen worden gepleegd door rondtrekkende buitenlandse daderbendes. Dat heeft niks te maken met vooroordelen of discriminatie, maar wel met feiten.”

NSZ: “Dat handelaar mannen van vreemde origine nauwlettender in de gaten houdt, heeft niks te maken met discriminatie”

Enz. Enz.  Google “Dounia Bourabain” en u zal zich niet verbazen over wie er allemaal zijn zegje hierover wil doen.  In elk geval heeft Dounia haar doel bereikt; bij de volgende verkiezingen wordt ze naar alle waarschijnlijkheid wel door een partij opgevist als hét gezicht dat de dagdagelijkse discriminatie  en het Vlaams racisme t.o.v. geliefde medeburgers aan de kaak durfde te stellen.

Met dank geleend bij Doorbraak: https://doorbraak.be/het-identiteitsracisme-tegen-de-vlaming-und-kein-ende/

1 gedachte op “De racismehamer werd nog maar eens boven gehaald

  1. Ik heb het reeds meermalen geschreven de wijze woorden van mijn vader indachtig
    Oordeel geen mensen naar hun kleur of afkomst maar naar hun daden en gedachten. Als ge echter bepaalde volksgroepen bezig ziet dan wordt je als rechtvaardige en vredevolle mens een racist

Reacties zijn gesloten.