Jeugdbeweging is racistisch

Afbeeldingsresultaat voor hitlerjugendWij beweren dat niet, wij hebben dat gisteren aan de hand van de filmbeelden op de diverse journaals van onze hoogst gewaardeerde tv-zenders zelf kunnen vaststellen.  Bij de minutenlange ovatie aan de jeugdbewegingen allerhande – tijdens de dag van de jeugdbeweging –  konden wij welgeteld één jeugdbeweger van het mannelijke geslacht met een ebbenhouten huidskleur zich zien amuseren tussen het blanke jong geweld.  Geen ‘jongeren’ te bespeuren. Geen enkele hoofddoek, geen enkele soepjurk, geen enkel getaand gezicht van onze meest geliefde minderheidsgroep.

Alarmerend.  Worden zij zoals op de arbeidsmarkt beleefd geweigerd?  Gaat men selectief  te werk zoals op de privé huurmarkt?  Staan de jeugdbewegingen niet open voor andere culturen?  Moet Unia geen karakteronderzoek doen naar de blanke ouders van de kindjes die zich in de jeugdbewegingen laten inschrijven?

Werk aan de winkel voor het Spionnencentrum.

Lees het opiniestuk van Meral Özcan ‘Jeugdbewegingen geven kleur aan Vlaanderen, maar hebben zelf weinig kleur in de rangen’… en neem nota van haar afsluitende zin, die de gekende slachtofferrol moet benadrukken: “Wie weet mag ik mijn zonen dan toch vroeg of laat bij de Chiro afzetten.”  “Mag“, waarmee de blanke jeugdleiding in het racismehoekje geplaatst wordt.

Ook voor Borgerjong werd er ‘geld vrij gemaakt’.

Bij het zoeken naar meer informatie over de allochtone jeugdbeweging, die volgens Sven Gatz (het spook van Bert Anciaux dwaalt nog steeds over het ‘Vlaamse’ cultuurministerie) – de oplossing naar ‘integratie’ moet bieden – kwamen we op hun facebookpagina terecht.  De resp. webstek is inmiddels opgedoekt of ‘niet bereikbaar’.  Wij menen daaruit begrepen te hebben dat er financiële middelen voor handen zijn om: 1) jongeren te trainen om islamofobie te registreren en te bestrijden, m.a.w. een gesubsidieerde spionnenopleiding, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen,  – er worden ‘workshops’ aangeboden in Antwerpen en Amsterdam, gratis, alle kosten worden vergoed.  2) gratis opleiding tot animator, m.a.w. een gesubsidieerde straathoekwerker 3) 16-jarigen tot 20-jarigen die actief willen zijn op het vlak van interreligieuze dialoog of ontmoeting. Training, informatie, netwerk en middelen worden voorzien, m.a.w. een combinatie van de twee voorgaande. Addertje onder het groene gras:“het is internationaal, dus je moet wel vlot Engels kunnen”. 4) Verder trekt de kookmanie de lijn door tot bij Borgerjong: koekjes, wafeltjes, pannenkoeken bakken.  Gratis.

 

5 gedachten over “Jeugdbeweging is racistisch

  1. … “het is internationaal, dus je moet wel vlot Engels kunnen”.
    Engels KENNEN zou misschien nog nuttiger kunnen zijn…

  2. Ik verwacht dat binnenkort een Islamjugend zal ontstaan naar het voorbeeld van die dictator met zijn tandenborstel snorretje , zijn naam ontgaat me . Allah is ook een dictator zoals dat snorretje . Hij ontneemt zoveel vrijheid van zijn volgelingen. Genieten van het leven is harem ! dit mag niet , dat mag niet . Vredelievend staat niet in zijn woordenboek en hij wil ook de wereld veroveren en iedereen naar zijn pijpen doen dansen . De Islam of Allahjugend zal dat promoten samen met hun fiere ouders . Belangrijke politieke wapens die steun geven aan onze importbroeders zijn “racisme”, onverdraagzaamheid , geen respect voor een andere cultuur , vooroordelen , den Islamofoob uithangen , den ene tegen den andere opzetten enz enz

  3. Beste Rene,
    Of de islamjugend klaar is voor een jeugdbeweging betwijfel ik stek. Lid zijn van een jeugdbeweging betekent ook je inzetten voor iets, sport, spel, zang, kamp, enz…Ik denk dat het lang zoeken zal zijn voor je voldoende islamjugend bij elkaar zal hebben om een vredelievende, en de aan hierboven opgesomde items te kunnen voldoen.

Reacties zijn gesloten.