We passen ons aan

Volgens de huidige schoolwetgeving kan Bundesland Niedersachsen leerlingen een volledige lichaamsbedekking niet verbieden.   Tot deze conclusie is een van de staatskanselerij in opdracht gegeven beoordeling gekomen.

Aanleiding was een (vermoedelijk) vrouwelijke leerlinge in vol islamconform uniform uit Belm (Osnabrück) die sinds het 7de schooljaar (ons 1ste middelbaar) de niqab draagt die alleen de ogen vrij laat.

De school meldde dit einde augustus 2016 bij de gewestelijke schooloverheid, nadat een plaatselijke rechtbank in Osnabrück het dragen van dit kledingstuk tijdens avondlessen verboden had.   Elke poging om de leerlinge of haar ouders te overtuigen zich ‘normaal’ te kleden ving bot.   Daarom werd de politie, grondwetspecialisten en het cultuurministerie ingeschakeld.

Nu blijkt echter dat de schoolwetgeving moet gewijzigd worden.  Daar de religievrijheid een grondrecht is, moet er een wettelijke nieuw reglement uitgedokterd worden, dixit expert Hinnerk Wißmann van de universiteit Münster.  Volgens hem moet een expliciete eis voor de leerlingen opgenomen worden, waardoor door hun houding en kleding de open communicatie van alle betrokkenen in de school mogelijk is.  Het cultuurministerie steunt deze formulering.  De definitieve beslissing wordt echter pas in het gewestelijk parlement genomen.

Junge Freiheit

5 gedachten over “We passen ons aan

  1. Het zijn mensen zoals wij . Een geesteszieke is ook een mens zoals wij maar hij heeft een handicap, hij is ziek. Hij moet leven volgens bepaalde richtlijnen , want sommigen zijn onbetrouwbaar en zelfs gevaarlijk Als in hun grondwet vrijheid van godsdienst dient te worden eerbiedigd dan moeten zij de lijn doortrekken en alles toelaten wat ons onbegrijpelijk voorkomt en helemaal niet past in onze beschaving
    zoals inderdaad het dragen van een bourka

  2. Als nu alle Duitse ouders hun kind(eren) zouden verbieden de school binnen te gaan tot die zwarte tent de toegang verboden wordt dan zou er maandagmiddag weer “normaal” schoolverloop aanwezig zijn “zonder moslima”.
    Wij burgers hebben meer macht dan zo een slappe lapzwans die het zootje maar naloopt.

    • Geen enkele kans dat zo’n oproep zou beantwoord worden. In de video wordt door Duitse bio-jongeren duidelijk gemaakt dat ze er niet veel graten in zien. En Merkel heeft opnieuw verkiezingen gewonnen. Wij burgers zijn lemmingen.

  3. Om tot een beslissing te komen of die Niqab of burka moet verboden worden moeten de grondwetspecialisten en het cultuurministerie een onderzoek starten . Een kruisje aan een goude kettingkje is echter niet wenselijk want het zou een provocatie kunnen betekenen voor onze Allah medemenschen Hierover zijn de cultuurministers en dergelijke “inisters” het volkomen eens !

Reacties zijn gesloten.