We passen ons aan

Turkse poster in stembureau NijmegenIn het stembureau in het gebouw van het Turks Cultureel Centrum in Nijmegen hangt een grote poster van de Turkse nationalistische leider Alparslan Türkeş, een Turkse nationalistische politicus die in 1997 overleed. Een stemmer uit kritiek: ‘Een stemruimte moet neutraal zijn. Dit had ik niet verwacht’.
De voorzitter van het stembureau werpt tegen dat een beeltenis van ex-koningin Beatrix ook in het centrum hangt. Het is volgens haar de eerste keer dat hierover een klacht komt: ‘Ik zit hier nu voor de zesde keer en heb er nooit opmerkingen over gehad. Het zal wel te maken hebben met alle commotie rond Turkije en Nederland’.

Met dank geleend bij De Gelderlander

Lodewijk Asscher (PVDA) ging plat op zijn buik voor de Nederturken:

PvdA affiches in Turks

1 gedachte op “We passen ons aan

  1. Verkiezingen in Nederland zijn een jammerlijk gemiste kans. Was er fraude in het spel zoals door sommigen wordt beweerd? Ik denk het zelfs niet. Wat wel blijkt is dat de doorsnee kiezer slecht of helemaal niet is geïnformeerd. Ik vraag me al lang af hoe het toch komt dat een groot deel van de mensen geen interesse hebben in wat er politiek gebeurt. Wat politiek wordt beslist beïnvloedt hun dagelijkse leven en dan toch die laksheid. Maar als het voetbal is, ho ho dan staan ze te roepen en te tieren.
    Na deze verkiezingen zie ik het somber in. Blijkbaar is Rutte al zoete broodjes aan het bakken met Erdogan en kan de islamisering zich verder nestelen in Nederland. Triest.

Reacties zijn gesloten.