6 gedachten over “Wat u ook niet zag in de media

 1. FW: Eens lezen … 1975

  Ik kreeg een tekst van iemand die in 1975 de KMS (Koninklijke Militaire School) had gedaan. Hij volgt hieronder. Fasten seatbelts!

  “In de tijd dat de dieren nog praatten, was ik leerling aan de Koninklijke Militaire School 1975 – 115de Promotie Alle Wapens waar ene professor Werck Publiek Recht doceerde. Tijdens één van zijn lessen uitte hij zijn

  grote zorgen over de toekomst van Europa. Het kwam hierop neer:

  1. De grootste vijand van het Europa van morgen is de democratie. Het is het beste systeem dat er bestaat, maar democratie heeft de neiging zichzelf te vernietigen, zeker waar de besluitvorming zo complex is.

  2. Een andere vijand is de islam. Deze godsdienst is bedreigend voor Europa omdat de islam per definitie niet gematigd kan zijn, geen godsdienstvrijheid tolereert en agressief is;

  3. Zuid zal uiteindelijk ook naar noord komen, de armen zullen ons overrompelen en onze welvaart inpikken. Het Europa van morgen zal verarmen en gekleurd zijn.

  Ik ben deze les nooit vergeten en plaatste deze voorspellingen in een verre toekomst: het zou mijn tijd wel duren… En zie wat er nu gebeurt. En wat wordt het morgen ? De visie en de bezorgdheid van professor Werck in 1975 steekt schril af tegen de passiviteit van de meeste mensen om me heen. Velen willen het slechte nieuws allang niet meer horen en vluchten in overmatige aandacht voor sportgebeurtenissen, gay prides, festivals en ander vermaak. Europa zal wellicht feestend ten onder gaan.

  ————————–
  ——————————-
  Professor emeritus van UA, KUL, KMS Victor Werck
  Woonplaats: Mortsel
  Geboren: 06/11/1919 (Hasselt)
  Overleden: 04/07/2006 (Wilrijk)

  • Democratie is goed als mensen die niet moeten instaan voor de gevolgen van hun keuze, oorlog bv, niet zouden stemmen. Maar vrouwenstemrecht terug afschaffen zit er de eerste 100 jaar nog niet in vrees ik.
   En dat die prof met zo’n ideeen niet buitengevlogen is aan de KUL begrijp ik niet goed.

   • Wat met de mannen die zich lieten ombouwen tot vrouw of omgekeerd? Wie van hen zou je stemrecht geven?

     • Mooi… en wie van de “omgebouwden” moet er dan soldaat worden? Vrouw naar man of man naar vrouw?
      En wat met ‘n man met een been of anderen die om medische redenen voor legerdienst ongeschikt zijn? Ook geen stemrecht voor hen?

      Pfffffffttttt… alsof al ons gebrabbel hier in het luchtledige ook maar iets aan de realiteit zal veranderen!

 2. Zoals altijd een zeer goede tussenkomst van onze Filip,maar ja de waarheid mag men niet zeggen in een democratie.En van de NBA moet hij ook geen applaus krijgen , ik denk dat er wel 1 of 2 van die bende verraders zouden willen applaudisseren maar ze mochten niet van de Furher BDW van de NBA

Reacties zijn gesloten.