“Waarover men niet spreekt”

P1460953Wim van Rooy won islamdebat in Buitenhof

Door Joost Niemöller

In zijn deze week verschijnende, enorme boek ‘Waarover men niet spreekt’ (ik kom er later nog op terug) schreeuwt Wim van Rooy het uit: Waarom wordt er in het zogenaamde  debat in Nederland en Vlaanderen gezwegen over de ideologische kracht van de islam?

Vandaag was Van Rooy in debat in Buitenhof met ‘immigratiedeskundige’ Leo Lucassen en de door Oman betaalde Arabist Maurits Berger. Die laatste -de inmiddels overleden arabist Hans Jansen werd niet moe dat te herhalen– stelde dat de sharia voor 95 % overeenkomt met het Nederlandse recht. Iets waar helaas niet aan gerefereerd werd.  Lees verder bij “De Nieuwe Realist”

Onderaan vindt u een bruggetje naar de uitzending, die trouwens vandaag om 09.55 u heruitgezonden wordt bij NPO 2.  Wim Van Rooy komt vanaf 26’10” aan het woord.

Wim van Rooy signeert het boek op stand 320 op de Boekenbeurs op 4, 9 en 10 november van 14u tot 16u en op 5 november van 20 tot 21u.

Op 3 november vindt de boekpresentatie plaats in het Antwerpse Elzenveld, Lange Gasthuisstr. 45, 2000 Antwerpen,  waarvoor u van harte wordt uitgenodigd. Sprekers zullen zijn Benno Barnard, Paul Cliteur, Mia Doornaert, auteur Wim van Rooy en uitgever Tom Zwitser. Aanvang 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.30 uur. Vrije toegang. Inschrijven hoeft niet, maar aanmelden via ons facebookevent wordt om praktische redenen op prijs gesteld:  volg bruggetje naar Facebookevent Boekvoorstelling.

Aanbevolen!

FVE

2 gedachten over ““Waarover men niet spreekt”

  1. Ik heb alvast het debat gezien waarbij niet gescheld word, de sprekers voor en tegenstanders hadden verschillende meningen en dat is gerespecteerd,dat zou een voorbeeld kunnen zijn hoe ook hier gemodereerd moet worden ipv met modder te gooien. Ook heb ik geen schuim uit de mondhoeken gezien zoals bij het debat met Tom Van Grieken en Bart De Wever.

  2. ‘ dat de sharia voor 95 % overeenkomt met het Nederlandse recht’
    Heb ook eens gelezen dat onze genen voor 95% overeenkomen met die van een regenworm.

Reacties zijn gesloten.