Moet u eens proberen!

Stel u hebt een diploma hoger onderwijs maar geen werk.  Hoeveel kans maakt u om in de stad van A – of elders – gedurende een jaar betaald te mogen meedraaien in afwachting van de selectieproeven? Geen, zegt u, en u hebt gelijk.  U maakt geen enkele kans.

En toch is dit mogelijk voor vreemdelingen die zelfs onze taal niet spreken.  Want de stad van A wil meer diversiteit op de werkvloer.  Bij de lagere niveaus biedt dit geen enkel probleem, maar in de hogere sferen, daar zit het college van N-VA burgemeester en schepenen met een popelend hartje te wachten op “hoogopgeleide nieuwkomers”.

Hoogopgeleide nieuwkomers krijgen job bij stad Antwerpen
De stad Antwerpen geeft vanaf dit najaar twintig hoogopgeleide anderstalige nieuwkomers (HOA) de kans om een jaar lang een betaalde werkervaring bij de stedelijke diensten op te doen, ter voorbereiding op de officiële selectieprocedure van de stad.
Ze worden tijdens die periode intensief begeleid in hun job en krijgen taalondersteuning. Het stadsbestuur hoopt op die manier iets te doen aan het gebrek aan diversiteit bij de hogere functies van het stadspersoneel.  Lees hier heel het artikel (met video) en kijk ook even naar ATV…; de stad van A heeft blijkbaar genoeg geld, want dat zou naar verluidt geen probleem stellen, maar – u raadt het –  racisme blijft een heet hangijzer.

Wij vragen ons af of de b.g. jobaanbieding wel wettelijk is.  Mag men, kan men als werkgever een select publiek uitkiezen om te proefdraaien  in afwachting van de examens?  Is dat dan geen discriminatie van autochtonen?  Racisme?  Preconditionering?  Bevoordeling?

Neem ook eens een kijkje bij Antwerps Integratiecentrum DE8.  Hiervoor is er wel geld.

FVE

3 gedachten over “Moet u eens proberen!

  1. Ik zie nog nauwelijks verschil tussen de NVA (Nieuwe Vlamingen in Antwerpen?) en de SPA (Sociale Parasieten in Antwerpen?)

  2. 52 jaar, zeer hoog opgeleid, topdiploma’s voor knelpuntberoepen. Meer dan 20 jaar als zelfstandige gewerkt, alles betaald. Uitgeconcurreerd door arch en ir op prépensioen [via (e)bvba en dik (staats)prépensioen] aan prijzen waarvan ik niet kan van leven. Geen steun van geen enkele overheid, geen werk meer in bedrijven, niets van dat alles, maar die islamgasten krijgen alles en worden in de watten gelegd. Worden aanvaard zonder onze taal te kennen. Als je dan nog geen afkeer hebt van de politiek of geen racist bent, dan wordt je het wel. Daarenboven, financieel is de steun aan die klaplopers niet meer houdbaar, en zal men wel grotere happen nemen uit het budget van de autochtonen. Dan pas zullen de ogen opengaan van het domme kiesvee.

  3. Hoogopgeleide nieuwkomers , met in hun hersenen een ingeplante Islam-chip , wat moet ik me daar bij voorstellen . Korandeskundigen , professoren die beweren dat de aarde plat is of die beweren dat vrouwen achter het stuur hun eier-takken in gevaar brengen . Het enigste dat rest voor die opgeleiden in de hogere sferen van Allah , straatveger , sigarettenpeukjesopraper of kassei-opblinker ? Het enigste waar ze zonder enige twijfel echt goed in zijn is het beroep waar ze feitelijk voor gekomen zijn ” Leefloongrabbelaar ” Diversiteit ! m’n oor !

Reacties zijn gesloten.