Bronwater = leidingwater

Het Amerikaanse Pepsi-concern heeft toegegeven dat haar “Aquafina Bottled Water” normaal leidingwater is.

Vrijdag gaf Pepsi Corporation toe dat het product “Aquafina” niet gereinigd of bronwater is, maar wel slechts oud leidingwater.  De onderneming wordt nu gedwongen de informatie bij het merk te veranderen om de consument niet langer te misleiden..
Veel bewuste klanten kiezen voor bronwater omdat ze bezorgd zijn over de kwaliteit van het leidingwater, dat dikwijls met fluoride en pharmaceutica behandeld is.

Aquafina is één der meestverkochte watermerken in de wereld en zou nu bij de nieuwe bekentenissen voor vermoedelijk bedrog t.o.v. de consument kunnen beoordeeld worden.

Dit reclamefilmpje kunnen ze alvast behouden “we promise nothing”:

Schweizmagazin

4 gedachten over “Bronwater = leidingwater

 1. Wat een schandaal weer. Werd ook door Amazon.de verkocht lees ik. Stel je voor: een koerierdienst komt speciaal tot bij u thuis gereden om je het water af te leveren wat op hetzelfde moment door je wc spoelt.

  • Frans, onze oprechte dank voor de toelichting. Een fles “bronwater” zal nooit meer hetzelfde smaken!

 2. INDIEN het waar is over Aquafin zullen er zéker een paar koppen rollen .
  De “Pepsi Corporation” draagt steriliteit hoog in het vaandel daar het steeds de concurrentie vreest van Coca-Cola.
  In het Zeebrugs’ havengebied is er ook een vestiging van Pepsi alwaar regelmatig tankschepen toekomen met geperst fruitsap.
  De leidingen (van schip naar opslagtanks) worden flink gereinigd nà de lossing èn NOG eens opnieuw vooraleer het volgende schip geleegd wordt (al is er soms maar met enkele uren ertussen)
  De verwerking & scheiding van sap&pulp worden uitgevoerd door personeel dat zelfs mondmasker, hoofdhaarmutsjes, en baard- en snorbescherming dragen.
  Verdere afwerking gebeurt in kraaknette omgeving èn het “eindproduct” passeert STEEDS éérst de sterilisatiekamer.
  Die zuiver-fruitsapproducten verschijnen op de markt onder de verkoopsnaam: Tropicana en hebben een assortiment van zuiver Sinaasappelsap, hetzelfde sap (maar mèt pulp), Appelsap en Ananas.
  Nog maar pas is er ook druivensap in productie.
  Nota Bene; Fikken heeft er géén belangen bij, doch wéét dit wel
  “uit eerste bron”.
  De “Pepsi Corporation” heeft hier-in-dit-land nog meerdere productieplaatsen voor eetwaren die niks met frisdranken te maken hebben, zoals b.v. Lays CHIPS …

Reacties zijn gesloten.