Internationale dag tegen de genitale verminking

Oogjes toe

In België verdubbelde het aantal vrouwenbesnijdenissen op vijf jaar tijd. Door de massale import van niet-Westerse immigranten krijgt deze barbaarse traditie steeds meer voet aan de grond.

Volgens VN-data was de besnijdenis van vrouwen vooral een Afrikaans probleem. Maar dat blijkt niet te kloppen. De barbaarse praktijk is ook behoorlijk ingeburgerd in het Midden-Oosten en Azië. De politiekcorrecte mantra ‘dit heeft niets met de islam te maken’, ligt aan diggelen. De gevallen van genitale verminking die buiten de cijfers van de VN of Unicef vallen, betreffen vrijwel alleen moslims. En voorstanders van het besnijden van vrouwen beroepen zich haast altijd op hun godsdienst.

Lees verder

Permalink voor ingesloten afbeelding

We zijn benieuwd wie er nu weer naar de rechtbank gaat trekken om deze affiche te verbieden.

Vanavond op Eén: Via Annemie

5 gedachten over “Internationale dag tegen de genitale verminking

  1. Hoe prachtig toch , al dat bloed en vooral dat lijden van jonge meisjes , dat alles ter ere , niet zozeer van Allah maar van enkele psychopaten en sadisten die zich wel verschuilen achter een God , een Allah . Het neemt het genot van geslachtsverkeer weg want dat is blijkbaar niet halal , onozelaars ! In dat geval mannenbesnijdenis bestaat ook maar men zou zich niet moeten beperken tot enkel maar de voorhuid , ,weg met het genot ook voor mannen . Ik weet het het is weer racistische taal en hoop dat ik de redactie weer niet voor een dilemma plaats . Wat ik niet begrijp is dat sommige moslima’s de besnijdenis als heel normaal beschouwen Zover hebben ze die sukkelaars al gekregen ! Je zou eerder medelijden moeten krijgen met heel die Islam .

  2. Het hoofdprobleem van vrouwenbesnijdenis zou volgens de meesten hoofdzakelijk Afrikaans zijn. Niets is minder waar. Alhoewel bij wet verboden worden praktisch alle Indonesische moslimvrouwen besneden. Toegegeven bij hen wordt er wel wat minder weggesneden dan bij de Afrikaanse lotgenoten. Alhoewel hierover niets in de Koran staat speelt in het brein van de achterlijke baardmensen enkel de gedachte : het wegnemen van elk sexueel genot zorgt ervoor dat de meisjes braaf, zedig en onderdanig blijven en vooral dat wegens het ontbreken van elke sexuele prikkel zij nooit op de onzedige gedachte zouden kunnen komen hun “genot” buitenhuis te zoeken. Kinderen kweken en mond houden. Als ze dan toch bezig zijn met verminken kunnen ze die misschien ook ineens dichtnaaien, valt niet eens op onder een Boerka.

    • Willy, dat gebeurt ook. Dichtnaaien tot ze uitgehuwelijkt worden en het huwelijk ‘geconsumeerd’ mag worden. Moet je je niet afvragen hoeveel ‘genot’ de bruid dan heeft…

  3. Unicef, de vrouwenbeweging, de vrt… allemaal maken ze een vuist tegen vrouwenbesnijdenis, evenwel ‘vergetend’ dat de oorzaak enkel en alleen bij de godsdienst van de vrede te zoeken is. Als Anke Vandermeersch exact hetzelfde aanklaagt – zij het iets explicieter, maar dat is m.i. in dit geval echt wel nodig – krijgt ze van de linksgeaarde media een bak str… over zich heen.

    Dit alleen al is voor mij een reden om voor AVDM te stemmen, ware het niet dat ik dat sowieso toch al gedaan zou hebben.

Reacties zijn gesloten.