“Vrije” pers

Klokkenluiders worden in België weggepest

mediamanipulatieJournalisten en klokkenluiders die misstanden willen aankaarten worden in België weggepest. Goede bescherming is niet geregeld. Onderzoeksjournalist Wim Van den Eynde van het onderzoeksprogramma Panorama ondervond het aan den lijve toen hij in 2011 samen met vier andere klokkenluiders de graaicultuur en vriendjespolitiek bij het Hasseltse politiekorps aan de kaak wilde stellen. Radio Reporter blikt met hem terug. Is de positie van klokkenluiders nu beter geregeld? Van den Eynde meent dat de Belgische journalistiek nog altijd aan de leiband van de politiek loopt. “Je moet niet kritisch worden want dan vervallen je privileges.”  Lees verder…

Bovenstaand artikel maakt deel uit van het opiniestuk van Frank Thevissen in Doorbraak: “

“VRT-hoofdredacteur blijkt chantabel”

 

1 gedachte op ““Vrije” pers

 1. Merkwaardige toespraak van de groen rode fractie in het Europees parlement

  Beste,

  Wanneer we de schipbreuken van de bootvluchtelingen bij Lampedusa beschouwen, stellen wij ons de vraag waarom deze drenkelingen geen voorkeur geven om te emigreren naar Qatar, Nigeria, Saudi-Arabië, Bahrein of Koeweit?

  Waarom willen zij absoluut hun leven wagen om naar Europa bij de “ongelovigen” te komen?
  Terwijl de Golfstaten door de ontginning van de petroleum de rijkste staten zijn en bovendien ook nog moslim.

  Wanneer op nagenoeg alle TV kanalen Unicef oproept om de hongersnood in de hoorn van Afrika te verhelpen, willen wij de aandacht van iedereen toch vestigen op het feit dat de betrokken Afrikaanse staten merendeels moslim zijn en dat die moslimbroeders onderling oorlog voeren, daardoor hongersnood veroorzaken en zonder verpinken elkaar uitmoorden.

  Wat doen hun moslimburen? Marokko? Egypte? Tunesië? NIETS ! En de Rode Halve Maan (= Rode Kruis van moslims) NIETS!

  Want het zijn wij die moeten geven … ondanks een schuld van 2000 miljard EUR, die we verplicht jaarlijks moeten lenen… bij de Golfstaten!

  Met deze manna, bouwt de Perzische moslim Golf luxehotels, futuristische steden, koopt ze vliegtuigen, grote luxewagens, en schaatsbanen en skipistes… in de woestijn.

  Dat is de liefdadigheid van die religie. Want in plaats dat de Arabische Emiraten hun geldbeugel zouden aanspreken om hun geloofsgenoten te helpen, willen ze dat de westerse arbeiders en de werkende klasse van de stoute westerlingen de hulp betalen … uit medelijden voor onbekenden die zelf geen medelijden hebben met hun eigen geloofsbroeders.

  Terwijl een groot deel van de moslimwereld dieper wegzinkt in ellende, hongersnood en oorlogen, terwijl de Golfstaten niet meer weten hoe hun immens fortuin op te doen, ontschepen elke dag als een vloed de “boot-people” in Europa of verdrinken ze in zee, elke dag moorden krijgszuchtige troepen elkaar uit in naam van de Islam!

  Vrouwen, kinderen en zieken worden systematisch vooruit geschoven om beter te kunnen inwerken op ons schuldgevoel en medelijden.
  Dan moet men weten dat de moslims meer kinderen maken dan zij kunnen voeden tenzij dit gebeurt met de hulp en financiële gulheid van het westen.

  Die blinde godsdienst is bezig de Westerse wereld te ontwrichten en naar de rand van de chaos te voeren.
  Maar is het onze schuld dat de Islam zonder of met petroleum slechts miserie en oorlog voortbrengt?

  Laat dat eens goed doordringen voor het te laat is!

  Groeten, …

Reacties zijn gesloten.