Vooruitziende schoolinspectie

Inspectors penalised the 104-pupil school for not being multicultural enough, despite 97 per cent of the town being white and the majority of pupils not being from ethnic backgroundsIn het graafschap Lincolnshire in Engeland zijn de ouders der leerlingen van een kleine basisschool kwaad.  De schilderachtige Middle Rasen Primary School kreeg onlangs de schoolinspectie op bezoek maar kon de top beoordeling (‘outstanding‘) niet ontvangen omdat… er te veel blanke kinderen naar school gaan.

In het rapport stond dat de school niet genoeg moeite deed om de leerlingen ‘de culturele diversiteit van de moderne Britse samenleving’ duidelijk te maken en hen te ‘leren omgaan met verschillende achtergronden’.

Dit is het gevolg van de controverse die ontstaan is nadat moslim extremisten probeerden te infiltreren in Birmingham scholen.  Daarom moeten de scholen aandacht geven aan Britse waarden zoals democratie, tolerantie, respect, individuele vrijheid en de wetgeving.  Wat dan weer reacties uitlokte – vanzelfsprekend – vanuit bepaalde scholen en geloofsgemeenschappen. Waarmee de klepel weer naar de andere kant sloeg.

Een christelijke school in Reading werd ermee bedreigd te moeten sluiten daar er geen imams en andere geestelijke leiders uitgenodigd werden bij schoolsamenkomsten.  Een R.K. school in East Anglia kreeg een waarschuwing en een lagere score van de inspectie omdat er niet genoeg gedaan werd om de leerlingen te wijzen op ‘de gevaren van extremisme en radicalisering’, al werd dit rapport later ingetrokken.  Waarschijnlijk heeft de schoolinspectie intussen begrepen dat de kans heel klein is dat er kruisvaarders geronseld werden  om het Heilig Land te bevrijden van de moslims.

Middle Rasen Primary School in Market Rasen, Lincolnshire, has missed out on an 'outstanding' rating from Ofsted because it is 'too English'. Pictured: Headteacher Melonie Brunton (back middle) with pupils 

Keren we terug naar het dorpsschooltje Middle Rasen met 104 leerlingen.  Onderwijs en gezag werd geprezen; evenals de het beleefde en enthousiaste gedrag van de kinderen.  Maar, zo stelde de inspecteur, “de grote meerderheid van de leerlingen is blank Brits.  Slechts enkele komen van andere etnische groepen en geen enkele kind spreekt Engels als tweede taal.”  97% van de bevolking is immers blank zonder vreemde achtergrond.

De ouders zijn verbijsterd.  Een moeder uitte het zo: “Waarom zou de school tijd besteden aan de kinderen te leren integreren met kinderen die er niet zijn?”

Juist.  Nagel op de kop.  De autochtone bevolking moet niet integreren.  Het is omgekeerd.  Als wij het goed begrepen hebben, moeten kinderen volgens de schoolinspectie zo vroeg mogelijk voorbereid worden op de harde realiteit van de multikul.

FT

DailyMail

 

 

1 gedachte op “Vooruitziende schoolinspectie

Reacties zijn gesloten.