Verplichte verhuring?

Wie nog gelooft dat volksvertegenwoordigers het volk vertegenwoordigen gelooft ook dat een “Zitronenfalter” (Ned. citroenvlinder) – letterlijk vertaald citroenenvouwer – citroenen vouwt.

Volgens hardnekkige geruchten “onderzoeken” De Duitse  federale en gewestregeringen  de mogelijkheid eigenaars van leegstaande woningen te verplichten deze aan asieleisers te verhuren.   Het zou niet uitsluitend gaan om bedrijfspanden maar ook om privé woningen.  Als de linkse Stern dit al publiceert…  De regeringen ontkennen.

Bij de Union kwam dit op de gesprekstafel.  “Onteigening“, klonk het verontwaardigd.
De steden en gemeenten kunnen de toestroom van asieleisers niet (meer) onderbrengen. Volgens een ARD-bericht zou wel degelijk een wetsvoorstel onderzocht worden.  De gewesten (Bundesländer) meldden opvang voor slechts 1500 mensen.  Een schandaal, volgens Dieter Reiters, burgemeester van München.

De Bundesrepublik krijgt het stilaan benauwd. Dit weekeinde worden er 40.000 verrijkers verwacht; gisteren belandden er 13.000 à 14.000 in München.  Het gaat vooruit.  Al zal Merkels “Das müssen wir aushalten” – voor haar is er geen bovengrens – stilaan maar zeker ergens op een onhoudbare situatie stoten.  Nochtans had de rode vice-kanselier Sigmar Gabriel nog goede hoop op méér: de bunte Bundesrepublik kan 500.000 nieuwkomers per jaar verwerken, stelde hij.  Een voorzichtige berekening: met gezinshereniging minimum x 5 = 2.500.000 per jaar.  25 miljoen op tien jaar.  Daar bovenop het enthousiaste voortplantingspatroon.  Momenteel wonen er in Duitsland ca. 81 miljoen mensen.

Bovendien wordt er binnenkort weer gefeest in München.  De legendarische Oktoberfeste.  De Beierse regering is bezorgd dat de uitgelaten Oktoberfestbezoekers (die geld in het laatje brengen) op de “vluchtelingen” zullen stoten (die geld kosten).   En de schuld wordt vooraf al bij de Oktoberfestbezoekers gelegd: “men kan niet vooruit zien hoe dronkaards zich gaan gedragen”.
Ook de studentenverenigingen zijn ongerust.  Gaan zij nog kamers vinden eens de nieuwkomers officieel het vluchtelingenstatuut gekregen hebben?

N-TV  –    Stern

 

4 gedachten over “Verplichte verhuring?

  1. Dit is nu al de 3e keer in een eeuw dat de duitsers bevangen worden door collectieve waanzin…Zijn daar geen medicamenten voor dan?

  2. Een broer van mijn schoonvader (onlangs overleden) was rijkswachter. Op rust gesteld zei hij ooit +/- 18 jaar geleden. Wij gaan ooit nog verplicht worden vreemdelingen in huis op te nemen als we een kamer op overschot hebben. Dit is volgens mij al weer een stap in die richting.

Reacties zijn gesloten.