Onverdachte bron over “vluchtelingen”

moskeetankMarokkaan Merouane Missaoua woont en werkt in Wenen.  Tijdens zijn vrije tijd speelt hij tolk voor asieleisers op het Westbahnhof.  Talrijke “Syriërs” komen in werkelijkheid uit Algerië, Egypte of Marokko, stelt hij.  Een gunstige gelegenheid om eindelijk naar Europa te komen…

“Als ik heel eerlijk ben, dan meen ik – mijn persoonlijke overtuiging – ik vertoef hier dagelijks, dan is minimum 25% van de mensen die ik hier ontmoet heb geen vluchteling.  Ik heb mensen uit Marokko, uit Algerië, gesproken.  Ik kan dat beoordelen want ik spreek hun dialect en als ze met mij praten herken ik hun accent onmiddellijk.  Gisteren nog: twee Egyptenaren.  Heb hun gezegd dat ze geen Syriërs zijn, gevraagd wat ze hier komen doen, en het antwoord ‘ja, maar het is nu of nooit om gratis naar Europa te komen.’  De meerderheid heeft sowieso geen pas.”

Geen probleem.  Wie geld heeft koopt een paspoort. De Duitse douane ontdekte verleden week pakjes met Syrische paspoorten, echte en valse.  Zelfs de veerdienst van Frontex heeft recent nog gewaarschuwd dat er in Turkije een goed georganiseerde dienst van pasvervalsingen actief is.

Andere helpers berichtten dat er veel mensen uit Bangladesh en Pakistan bij zijn.  Ze voeren uitgebreide gesprekken met Syriërs om hun levensverhaal te kunnen copiëren bij de immigratiediensten.
Merouane Missaoua heeft de politie ingelicht, maar die vond dat de bunte Bundesrepublik zich erom moet bekommeren en het probleem oplossen. Doorschuiven maar.

Missaoua bewondert de hulpbereidheid van de Duitsers maar hij vindt wel dat ze de werkelijkheid niet mogen ontkennen.  “Ze” hebben allemaal een gsm.  Enkele telefoontjes naar het thuisland en hop, de volgende ladingen worden verscheept.   Hij verwacht dat de grenzen binnenkort dienen gesloten te worden.  Noch Duitsland, noch Oostenrijk kan alle deurkloppers binnen halen.

Deutschlandfunk

7 gedachten over “Onverdachte bron over “vluchtelingen”

 1. Waarmee nogmaals bewezen wordt dat moslims veel minder naief zijn als westerlingen. Mss was het dus positief bedoeld toen Cameron zei dat de britten beter wat meer zouden worden als de moslims aldaar ipv andersom?

 2. We kunnen stellen dat deze verklaring wel uit onverdachte bron komt. Maar zoals altijd, de overheid doet er niets mee.

 3. Dat zullen we nooit te horen krijgen via “het nieuws” want dat past niet in het linkse rood groene straatje.
  Nog even wachten en de barbaren staan aan de voordeur met het mes in de handen.

  • En dan Jean, zoals u en ik al lang stellen, we zullen ooit wakker worden met overgesneden keel.

 4. Juncker wil EU-paspoorten uitdelen om immigratie verder aan te wakkeren.

  Jean-Claude Juncker zegt een oplossing te willen uitwerken voor het probleem van de stroom asielzoekers waarmee de Europese Unie wordt geconfronteerd, maar hij zegt tegelijkertijd dat het continent tevens de deuren moet openen voor immigranten die niet op de vlucht zijn voor geweld of vervolging, maar gewoon op zoek zijn naar arbeid.

  Verder lezen: http://www.express.be/business/nl/economy/juncker-wil-eu-paspoorten-uitdelen-om-immigratie-verder-aan-te-wakkeren/215574.htm

 5. hij zal weer “zat” geweest zijn om dergelijke waanzinnige uitspraken te doen. Voor de geestelijke tekortkomingen van dat Juncker gedrocht hebben artsen en vooral psychiaters een mooie latijnse naam het Junckerissimushersenusspasemussyndromilus . Hitler en Stalin , Mao en Galicula leden ook aan die zeldzame geestesziekte !

Reacties zijn gesloten.