Van Louboutin naar Adidas

Ieder herinnert zich de schoenenkwestie van Anke en het daarop volgend proces door schoenenfabrikant Louboutin.  We vragen ons af of Adidas nu ook naar de rechtbank zal trekken, want strijders van de godsdienst van de vrede, ‘Islamitische Staat van Irak en de Levant’ poseerden uitdagend op Twitter met een zelf gefabriceerde T-shirt.

Foto Twitter

Op het hemdje staat het bekende logo van het sportmerk Adidas. De drie fotomodellen maken geen reclame voor het merk, want dit werd vervangen door ‘alqaida’, een verwijzing naar de beruchte terreurorganisatie. Zij gebruiken daarvoor hetzelfde lettertype als het origineel gebruikt door Adidas.  Noteer ook het vliegtuig dat afstevent op het logo, een duidelijke verwijzing naar de aanslagen op de Twin Towers in New York.

De bijhorende boodschap is overduidelijk: ‘Adidas NEEN, de Islamitische Staat, JA’.

Louboutin stelde dat zijn naam, zijn reputatie, niet mocht gelieerd worden met een “rechtsextreme” partij.  Zou Adidas in het raam van de culturele verrijking dit initiatief genegen zijn?  Zelfs in het geval dat men de deugnieten voor de rechtbank kan brengen, zou er  een rechter bestaan die hierover een vonnis durft te vellen?

FT

 

2 gedachten over “Van Louboutin naar Adidas

    • Haha, grapjas! We kunnen de tekst op de achterkant niet verstaan, maar het zal wel dezelfde teneur als de voorkant dragen. De man rechts is duidelijk geen Arabisch type.

Reacties zijn gesloten.