Uitbreiding van het Ottomaanse Rijk?

Afbeeldingsresultaat voor turkish occupation north syriaHet Turkse leger zou zijn militaire aanwezigheid in Noord-Syrië, m.n. in de Idlib en Hama provincies uitgebreid hebben. Met de zgz. “nationale veiligheid” – de Koerdische bedreiging – aan de zuidelijke grens heeft het intussen al lang niets meer te maken. Of de bezette regio ooit teruggeven wordt aan de Syrische staat? Het lijkt er eerder op dat Erdogan van plan is het te annexeren. Men kan zich de vraag stellen wanneer de ongeleide projectielen uit diverse terroristische moslim-extremistische groeperingen zoals al-Nusra en ISIS zich tégen de Ottomaanse beschermheren zullen keren.

Hawar News meldde zondag dat het Turkse leger hun bevriende “gematigde rebellen” zou gedwongen hebben Turkse vlaggetjes op hun militaire uniformen aan te brengen.
Het Turkse leger zou alle vlaggen in de bezette gebieden vervangen hebben door  Turkse – de “gematigde rebellen” staan onder het commando van het Turkse leger. In Afrin waait er geen enkele andere vlag meer dan de Turkse. Wie zich in Afrin komt vestigen krijgt van het Turkse leger een nieuwe identiteitskaart, waarmee ze in de toekomst kunnen deelnemen aan de Turkse verkiezingen.
Zaterdag stuurde het Turkse leger, begeleid door de “gematigde rebellen” een nieuwe militaire afvaardiging/konvooi met voertuigen en militaire uitrusting naar Jisr al-Shughour, west-Idlib in N-W-Syrië.

We hebben het al herhaaldelijk geschreven: we zijn absoluut niet gerust in Aleppo (zie plannetje bovenaan).  Nu bijna alle “gematigde rebellen” naar Noord-Syrië gebracht werden, kan daar een nieuwe opstand tégen de regering Assad – en Aleppo – uitbreken.  Met steun van de westerse coalitie en de Ottomanen.  Waarschijnlijk zullen ze nog wat wachten tot ze sterk genoeg zijn om in Aleppo opnieuw de islamitische versie van democratie in te voeren.  De eerste weken van mei kregen opnieuw enkele duizenden “rebellen” een vrije aftocht naar het noorden van Syrië.

Syria in the last 24 hours

President Assad in een vraaggesprek met de Griekse krant Kathemrini.  Hij gaat in op het gebrek aan militaire logica en het amateuristische scenario bij de zgz. gifgasaanval terwijl hij aan de winnende hand is.   Over “het beest Assad”… als de retoriek van Trump de cultuur van de VSA weerspiegelt…  Assad maakt een verschil tussen de Turken en Erdogan, die vriendschapsbanden koestert met de Moslimbroeders.  Hij noemt de Turkse inval wel degelijk een agressie, bezetting van Syrisch grondgebied.    Voegt eraan toe dat Erdogan de wens van zijn baas (VSA) uitvoert.

Meer via: ondertiteling,  geautomatiseerde vertaling of transcript (geschreven tekst) via icoontjes onderaan.