Uit onverdachte bron: “Arabieren moeten hun hoofd laten nazien”

Een vraaggesprek met een Koeweitse schrijver van opiniestukjes:  Fouad Hashem, geeft zijn mening over de Arabieren. Een ingekorte vertaling:

Fouad Hashem: “De Arabieren moeten hun hoofden laten nazien.  De waarheid is dat all Arabieren ‘gek’ zijn.  Het stelen van het Palestijns grondgebied was niet om de Joden een thuisland te geven, maar wel om het de Arabische en moslim leiders de mogelijkheid te geven met dit gegeven te gaan sjacheren.  Zij hebben hun volkeren belachelijk gemaakt.  Neem nu Sadam Hoessein: toen hij Koeweit bezette, dreigde hij ermee de Amerikanen aan de muren van Bagdad op te hangen.  Tijdens zijn proces luidde het dat hij daar niet zou staan zonder de Amerikanen.” 

TV-anker: “Ondanks alles wat Koeweit voor Irak gedaan had, besloot Sadam Hoessein Koeweit aan te vallen en niet Jeruzalem.”

Fouad Hashem: “Klopt, nog een bewijs van de domheid van deze leider, die door miljoenen Arabieren nu nog als een held beschouwd wordt. Op de Dag des Oordeels zullen 90% der bewoners van de hel Arabieren zijn of mensen die zich godsvruchtig voordoen.” 

Hij geeft ook zijn ongezouten mening over Erdogan, waarvoor hij trouwens gearresteerd én terug vrijgelaten werd.  Hij verliest dan even de pedalen als hij refereert naar Che Quevara als één van de grote vrijheidsstrijders.

Toch blijft het opmerkelijk dat hij méér mag zeggen en schrijven in Koeweit dan wij hier in Vlaanderen (… en het Westen in het algemeen).

FT

 

1 gedachte op “Uit onverdachte bron: “Arabieren moeten hun hoofd laten nazien”

  1. Ik zou zeggen welkom in het VB . Hij zou daar als woordvoerder kunnen optreden want ze kunnen hem moeilijk beschuldigen van racisme

Reacties zijn gesloten.