Terroristenorakel, prof. Rik Coolsaet, laat weer van zich horen

Afbeeldingsresultaat voor leeg hoofdWe hebben zijn wijze woorden en inspirerende voorspellingen gemist.  Maar vanmorgen, op de radio, was ie d’r weer om zijn mening over terroristen te delen met ons.  Ditmaal ging het over teruggekeerde, terugkerende terroristen jongeren en hoe we met hen moeten omgaan.

Volgens de professor die jaren geleden het gevaar van een everzwijneninvasie voorspelde – intussen heeft hij gelijk gekregen – moeten we ons focussen op preventie.  Voorkomen.  Zoals in alle moslims buiten gooien.  Grapje.  De professor blijft hameren op dezelfde nagel: het is onze eigen schuld, we zijn niet lief genoeg.  En we moeten hen leren vertrouwen.

“Een deel van onze jongeren leeft nog altijd met het gevoel tweederangsburgers te zijn. Het stigma op moslims en kinderen uit de migratie is nog altijd reëel. Die voedingsbodem heeft IS gecultiveerd. En als we die niet wegnemen en preventie niet serieus blijven nemen, kan je niet uitsluiten dat er binnen vijf jaar geen nieuwe jihadistische beweging uit ontstaat.”

 

“Je kan mensen begeleid opnieuw laten aansluiting vinden bij de samenleving vanuit het idee dat ze geweld moeten afzweren, maar verder mogen denken wat ze willen.”

Hoewel, hun gedachten zijn net het probleem.  Blijkbaar hebben moslim hersenen geen aan/af-schakelaar, ook al proberen we de stroom – deradicaliseringsproces – te onderbreken.

“Alle internationale studies zeggen dat deradicalisering zo goed als onmogelijk is. De overheid die een alternatief discours ontwikkelt met een ‘echte’ versie van de islam: dat lukt gewoon niet. De meerderheid van de terugkeerders is hoegenaamd niet geïnteresseerd in een theologische discussie. Je kan die gedachten niet zomaar uit hun hoofd praten.”

Hij stelt dat eens zo’n jihadvirus geactiveerd wordt geen enkel anti-programma deze kan uitschakelen.  Wat nu?  Enerzijds moeten we hen als onze verloren zonen ontvangen, goed wetende dat heropvoeden niet zal lukken.  De professor zegt zelf dat internationale studies bewezen hebben dat dit geen kans op slagen heeft.  Dat een ‘echte’ versie van de islam – u weet wel, de beruchte geroemde godsdienst van de vrede –  door hen niet aanvaard wordt.  Ook al leggen we er tonnen fipronilvrije eieren onder.

Waar de professor de moed en doorzettingsvermogen blijft vinden om ons, onwetende stervelingen, te overtuigen van zijn pamperstrategie is een raadsel.  Heeft er iemand een dwangbuis bij de hand?

Rik Coolsaet, altijd goed voor een grapje

10 gedachten over “Terroristenorakel, prof. Rik Coolsaet, laat weer van zich horen

 1. Het zou me niet verwonderen dat Rik Coolsaet lid is van de “Vrijmetselaars””. Eén van die loges heeft nog maar pas een brief naar parlementsleden gestuurd om het ontwerp tot vrije huiszoeking naar illegalen, af te keuren.

  Vanuit de Loge, die extreem inzet op geselecteerde toelating in hun kringen, mag de toevloed van inwijkelingen verder gaan. Een vrije doorzoeking van woningen en lokalen zou echter nog wel eens allerlei andere dingen aan het licht kunnen brengen! Vooral in die kringen waar men zegt : “Werkelijk alles moet toegelaten zijn, wat ik vind! Geen enkel verbod, want de mens bepaalt zijn eigen maatstaf (hoever hij durft gaan) zonder dogma’s!”

  Jos Wouters, BOOM

 2. Perfesser Riikske Coolsaet is met zijn prietpraat de welkome onnozelaar die door het regime maar al te graag als ‘geleerd man die het kan weten’ ten tonele gevoerd wordt om zo de goegemeente het gekende politieke rad voor ogen te draaien door wat nep-oorzaken aan te voeren voor al de huidige miserie, met als enige reden de islam, de voor 98 procent echte oorzaak, uit de wind te zetten. De alleen in koers en voetbal geïnteresseerde burger mocht immers eens uit zijn diepe pollitieke slaap ontwaken en de feiten zien zoals ze werkelijk zijn. Dat zou pas gevaarlijk zijn, een echte ramp voor de huidige machthebbers-volksverlakkers. Vandaar het nut van zo’n academische onnozelaar, onnozelaar ondanks al zijn diploma’s.

  Maar dezelfde burger, hij ploegt onwetend en gelukzalig voort in al de weelde en overvloed van zijn luxeleventje, buigt zich over transgender problemen en andere moderne decadente samenlevingsvormen, terwijl hij het niet eens door heeft dat de poten van onder zijn stoel beetje bij beetje worden weggezaagd. ‘t Zal een pijnlijk ontwaken worden. Maar dan is het te laat.

 3. hoe kan zo iemand die volgens mij Professor zijn en zulke wereldvreemde standpunten verkondigen en die leugenachtige standpunten moeten zijn studenten dan willens nillens moeten overnemen of gebuisd kan in zulke gevallen de overheid niet ingrijpen en die man afzetten eer hij nog meer verderf zaait

 4. Gisteren bij ‘De Afspraak’: Assita Kanko: Afrikaanse geeft Vlaamse professor een lesje in Verlichtingsdenken.
  “… Het was naar ik vermoed niet helemaal het opzet van presentator Bart Schols, maar een zekere Assita Kanko, afkomstig uit Burkina Faso en aldaar als vijfjarig meisje besneden, deelde een paar ferme verbale oorvegen uit. Het slachtoffer was de brave Rik Coolsaet, professor Internationale Betrekkingen, die omtrent terrorisme en jihadisme nog eens de gekende riedel afstak dat onze ongelukkige moslimjongeren uit kansarmoede naar de kalashnikov grijpen, dat ze “naar de zijlijn van de samenleving worden geduwd”, en dat we zo “een nieuwe generatie jihadisten aan het kweken zijn”. Allemaal onze fout.

  Een duidelijk geïrriteerde Assita Kanko ging tegen deze Gutmenschtaal in. “Ik geloof niet in dat slachtofferdiscours. We moeten investeren in onderwijs, maar criminelen ook kordaat aanpakken en hen niet steeds weer laten lopen. We moeten onze Europese waarden en onze grondwet durven verdedigen. Wie hier woont heeft rechten én plichten. Wijs die jongeren daar consequent op, dat is goed voor hen, dan weten ze waaraan zich te houden.“
  Meer bij https://www.facebook.com/notes/johan-sanctorum/assita-kanko-afrikaanse-geeft-vlaamse-professor-een-lesje-in-verlichtingsdenken/10155349475477616/

Reacties zijn gesloten.