“Steeds sterker wordt de islam afgewezen”

Gatestone InstituteWij hebben in het verleden bij Angeltjes regelmatig vertaalde artikels – meestal van Soeren Kern – van het Gatestone Institute geplaatst.  Spijtig genoeg ontbreekt ons de tijd deze – dikwijls uitvoerige en goed gedocumenteerde teksten – naar het Nederlands te vertalen.  Ze in het Engels aanbieden heeft wellicht weinig zin gezien de gevoeligheden voor het gebruik van onze taal.  Wie meent interesse te hebben in de originele taal mag het melden.  Dan plaatsen we bij een voor ons relevant artikel wel een bruggetje op Golfbrekers.  U zou dan eventueel een computergestuurde vertaling kunnen gebruiken.

Bij het Gatestone Institute is Daniel Pipes geen onbekende.  We waren hem een beetje uit het oog verloren tot we op onderstaand vraaggesprek botsten op de blog van Joost Niemöller “De nieuwe realist“.  Lezenswaard.

 “Wilders is de toekomst van Europa.”

“Steeds sterker wordt de islam afgewezen.”

“De islam is een religie, maar het islamisme is een ideologie.”

Daniel Pipes is in Nederland alleen bekend als de mysterieuze Amerikaanse weldoener die Geert Wilders sponsort. In werkelijkheid is de historicus Pipes (afgestudeerd aan Harvard, schrijver van vele boeken, en een grote reeks artikelen en blogs) helemaal niet zo mysterieus, maar een joviale Amerikaanse netwerker met veel energie.

Deze week was Pipes in Parijs, bij de eerste grote Europese conferentie van de prestigieuze Amerikaanse denktank The Gatestone Institute in het op een na duurste hotel in de stad, Le Meurice, dat uitkijkt over de Tuilerieën.

Lees verder…

Ter hernieuwde kennismaking met Daniel Pipes volgt een video waarbij hij een lezing (okt. 2013) geeft over de politieke islam, over het opdringen van de sharia als wetgeving.  En over zijn verwachting dat de politieke islam in het defensief gedrongen wordt.  Want de sharia is niet geliefd en de moslims kunnen onderling niet overeenkomen.

Geautomatiseerde ondertiteling en vertaling via cc onderaan of via transcript.