Spagaat

newsmonkeyTom Van Grieken ‘mocht’ bij Newsmonkey dit opiniestuk plaatsen.

‘Het is het klassieke trucje van kranten als De Standaard: Iedere vrije tribune van Vlaams Belang weigeren, en vervolgens stellen dat “het rond het Vlaams Belang wel erg stil is” (sic).’

Feesten met Nicolas De Wever en Bart Sarkozy

Politici in Vlaanderen hebben de slechte eigenschap om doorgaans iedere maatschappelijke tendens te laat op te merken. Een probleem dat zich ook regelmatig in de media stelt. Na de aanrandingsgolf in Keulen ontwaken velen tijdelijk – en voor de zoveelste keer – uit dromenland. Plots wordt kritiek op de ontspoorde multiculturele samenleving weer even gedoogd. Plots beweren liefhebbers van het Schengen-verdrag, en het daarbij horende lakse migratiebeleid, dat ze hier nooit voorstander van waren. De waarheid heeft echter haar rechten.

De klassieke media probeerden halsstarrig te zwijgen over de afschuwelijke gebeurtenissen in Keulen. Onder druk van de nieuwe media, zoals nieuwsblogs en Twitter, werden radio, tv en dagbladen gedwongen om toch te berichten over wat zich op nieuwjaarsnacht in de schaduw van de Dom in Keulen afspeelde. Plots vragen hoofdredacteurs zich hardop af waarom we de uit de hand gelopen toestanden niet hadden zien aankomen. Het is het klassieke trucje van kranten als De Standaard: Iedere vrije tribune van Vlaams Belang weigeren, en vervolgens stellen dat “het rond het Vlaams Belang wel erg stil is” (sic). Jarenlang hebben redactievloeren geweigerd kritische stemmen, zoals de onze, over het ontspoorde migratiebeleid aan het woord te laten. Nu tientallen vrouwen aangerand en verkracht worden in Keulen door migranten, krijgen journalisten plots de hik. “Wir haben es nicht gewusst!”

… buigen…

De luidheid van vele klassieke mediawerkers is zorgelijk. Bart De Wever en Nicolas Sarkozy kregen woensdag vrij spel. Via de VOKA-nieuwjaarsreceptie mochten beide heren stoere taal spreken over de huidige asielcrisis. Dat deze heren en hun respectievelijke partijen mede oorzaak zijn van de problemen, daar werd door de slaafse regimejournalisten met geen woord over gerept. De marketingtruc die de N-VA toepast was echter doorzichtig. Vlaams Belang is de enige euro-kritische en migratie-kritische partij van Vlaanderen. Enkele maanden geleden haalde onze partij Marine Le Pen, boegbeeld van het Front National, naar het Vlaams Parlement. Een publiek van 500 mensen hoorde hoe Le Pen de vinger op de pijnlijke EU-wonde legde. Zowel De Wever als Sarkozy beloofden de kiezers verandering. Eens aan de macht, was van de zogenaamde positieve ommezwaai geen sprake.

Jarenlang hebben zowel de partij van Sarkozy (UMP) als de N-VA van Bart De Wever het Schengen-verdrag, met bijhorende opengrenzenpolitiek, gesteund. Het Vlaams Belang werd jaren weggezet als ‘ranzig’ en ‘racistisch’, omdat wij als enige al die tijd wezen op de nadelen van Schengen: De binnengrenzen vielen weg, zonder dat de buitengrenzen afdoende bewaakt werden. Het resultaat van dit wanbeleid krijgen we vandaag gepresenteerd in de gedaante van een gigantische migratiegolf van hengstige mannen uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

De spagaat tussen wat de N-VA verkondigt en wat ze in werkelijkheid doet wordt met de dag groter. De burger ziet het ook. Enkel bij de redacties van bijvoorbeeld De Standaard en De Morgen laten ze de leugen regeren. Geen enkele kritische vraag bij de hele opgevoerde show van Bart Sarkozy en Nicolas De Wever. De N-VA als eurokritische partij? Laat ons niet lachen. Op de VOKA-receptie liet De Wever zelf, voor de VRT-microfoon, niks aan de verbeelding over. De N-VA-leider liet zich ontvallen dat de Europese eenwording zich zal verder trekken (sic, bedoelde voltrekken). EU-folie dus.

N-VA pleit niet voor niets voor een bijkomende Europese kapitaalmarktunie, Europese bankenunie en Europese energie-unie. Daarnaast, ik herhaal, kon tot over enkele maanden de N-VA, in al die jaren, nooit betrapt worden op kritische geluiden over het vrij verkeer van personen (Schengen). Het wordt totaal potsierlijk wanneer we Bart De Wever in de media horen opscheppen over het zogenaamde feit dat hij en zijn partij ‘als eerste de problemen zagen aankomen’.

Vlaams Belang hoeft haar retoriek en toon niet manipulatief aan te passen uit angst voor de kiezer (iets waar N-VA, en ook OpenVld, vandaag wel mee geconfronteerd worden). Vlaams Belang blijft als enige partij in Vlaanderen een gezond eurokritisch verhaal brengen, zowel op het vlak van de migratiecrisis als in het dossier van de nog steeds aanhoudende eurocrisis.

Gerolf Annemans (Europarlementariër Vlaams Belang, ENF-fractie)

Tom Van Grieken (Voorzitter Vlaams Belang, Vlaams Parlementslid)

14 gedachten over “Spagaat

 1. Dat voortdurend verkeerd gebruik van het woord ‘sic’ wordt vervelend. Het mag uitsluitend worden gebruikt om aan te geven dat in de originele zin of woord een spelfout staat, en dat deze onverbeterd werd overgenomen.

 2. Ik heb liever dat sic irriteert dan dat de boodschap die beide heren laten horen onterecht zou zijn. Wie nu nog niet door heeft dat de NVA en Bart De Wever in het bijzonder valse profeten zijn zal nooit begrijpen.

 3. Misschien hebben sommigen”journalisten “van de pocokranten nog een beetje meel in de mond??

 4. Als beide partijen op goede voet staan met vooraanstaande politici, Sarkozy voor de N-VA, Le Pen voor het Belang dan zou ik in verdere gesprekken de eis op tafel gooien om het gestolen land (Frans-Vlaanderen) terug te geven. Onmogelijk is dat niet er is nog een groot voorbeeld waar ze naar kunnen verwijzen: Israël.

  • Waarom werd ons Frans Vlaanderen ontstolen: Lodewijk XIV trouwde met Maria Theresia van Spanje maar omdat de bruidsschat uitbleef eiste hij als compensatie de Spaanse Nederlanden op. Hij kreeg niet de ganse koek, hoewel hij daar wel eventjes een oorlogje om voerde, maar de welvarende gebieden Rijsel, Kamerijk, Kales. Vermits de Zuidelijke-Nederlanden met de huwelijksovereenkomsten van Lodewijk en Maria Theresia niets te maken hadden zou het niet meer dan logisch zijn het gestolen gebied terug te geven. Tenslotte kregen we van Napoleon ook een paar gestolen schilderijen terug.

   • Ik wil dat niet terug, het zit er overvol moslims. Ik vraag mij trouwens af of zijzelf wel terug willen. De NL-Limburgers hebben in den tijd ook gekozen voor NL, en ze hebben er nog altijd geen spijt van.

    • @ Frans,

     gans Limburg wilde bij Nederland blijven en de stad Maastricht als hoofdzetel behouden. De mogendheden hebben over dat verzet van een deel van Limburg anders beslist en het is meteen de reden waarom ons stuk Limburg pas in 1839 bij den belgique kwam.

 5. Sarkozy sprak aan 150 euro per kop,exluc. onkosten,en wat heeft dat te vertellen?
  … toch iets dat wij allang weten, ..och ja onze Antwerpse haven.
  Vergis ik me,het was toch president Sarkozy die heil zag met deTurkische wateren, Shengen…verdragen
  La douce France , een oord van verderf

 6. 1. Wat gestolen werd, kan steeds opgeëist worden. De huidige bewoners hebben dan evenveel rechten als de autochtonen die er woonden toen het gebied gestolen werd.(=GEEN!!).
  Wat NL Limburg betreft dacht ik dat er verzet was tegen de overgang naar Holland!
  (in 1839).
  Vergeet ook niet de tegenstellingen in Nederland tussen boven en beneden de Moerdijk( met Zeeland – Noord-Brabant en NL Limburg).
  Boven de Moerdijk is het ten andere een evengrote mesthoop (met uitzondering van Friesland) als in het zuiden bij ons.
  Als er ooit een onafhankelijk Vlaanderen komt zou men er beter naar streven naar het herstellen van de eenheid met Zeeland – Noord-Brabant en NL Limburg te herstellen.
  2.Het overgrote deel van de gestolen kunst die volgens het Congres van Wenen diende teruggegeven worden, hangt nog steeds in Franse musea. Sinds 1830 heeft geen enkele “Belgische regering” deze kunstwerken terug geëist!! Zelfs de Vlaamse regeringen blijven hier in gebreke. Of zijn er goede en slechte kunstroven??
  3. Dat VOKA , Sarkozy uitnodigt zegt veel om niet te zeggen alles over Voka.
  Het komt er op neer dat de lijfeigene alle eer bewijst aan zijn meester.
  Een Sarkozy die volop is ingeschakeld in de NWO en dus samenzweert tegen onze westerse beschaving (zie de video over de “métissage…”).
  Een Sarkozy die in Frankrijk bij tal van “bedenkelijke praktijken” betrokken is.
  Een dergelijk sinister figuur wordt dan uitgenodigd door een zogezegd Vlaamse organisatie !!! Een ontvangst waar Bartje dan op draaft als “hofnar”…bij de “glorieuze” intrede van Sarkozy(= le roi soleil), om wat publiciteit voor de N-BA te maken, via gespierde uitspraken, over de “immigratie”.
  Ondertussen duwt Voka mee aan de kar voor diezelfde massale immigratie !!
  http://www.knack.be/nieuws/belgie/voka-dringt-aan-op-snellere-asielprocedure-en-begeleiding/article-normal-603677.html
  Een Sarkozy die bovendien één der vele symbolen is van een Frankrijk dat Vlaanderen plundert en saboteert.
  4. Het VB doet wel een poging om de N-BA te omschrijven, maar zolang dat niet duidelijk gesteld wordt dat het hier gaat om een door de Belgische bezetter georganiseerde oppositiepartij, die nadien in de regering werd opgenomen om het “vuile werk” van de anderen te doen, in de strijd tegen Vlaanderen, zal de ware aard van deze N-BA dan ook nooit aan bod komen. Het is dus in eerste instantie de “verborgen agenda” die achter de N-BA schuil gaat die moet ontmaskerd worden. De ontmoeting van Bartje met Sarkozy is een ergerlijke klucht, maar belangrijker zijn echter zijn ontmoetingen met Cameron in Londen, het epicentrum van de macht van de RKM & The City.
  Wat werd er daar gezegd??? Het feit dat Bartje daar zeer snel werd ontvangen (lees = geconvoceerd) duidt erop dat hij zoals zovelen anderen een verrader is in dienst van de NWO.
  Voor de rest heeft Vlaanderen niets te verwachten uit Frankrijk.. wel integendeel. Het is en blijft de erfvijand sinds meer dan 1000jaar.. Het VB zou daar beter ook eens over nadenken.

 7. Over de rol van Sarkozy bij de aanvallen op Libië :
  http://www.zerohedge.com/news/2016-01-09/clinton-email-hints-oil-gold-were-behind-regime-change-libya
  met een citaat :
  “On New Year’s Eve, 3,000 emails from Hillary Clinton’s private email server were released.
  One of them confirms – an email dated April 2, 2011 to Clinton from her close confidante Sidney Blumenthal – that:
  Qaddafi’s government holds 143 tons of gold, and a similar amount in silver.
  This gold was accumulated prior to the current rebellion and was intended to be used to establish a pan-African currency based on the Libyan golden Dinar. This plan was designed to provide the Francophone African Countries with an alternative to the French. franc (CFA).
  (Source Comment [This is in the original declassified email, and is not a comment added by us]: According to knowledgeable individuals this quantity of gold and silver is valued at more than $7 billion. French intelligence officers discovered this plan shortly after the current rebellion began, and this was one of the factors that influenced President Nicolas Sarkozy’s decision to commit France to the attack on Libya. According to these individuals Sarkozy’s plans are driven by the following issues:
  1. A desire to gain a greater share of Libya oil production,
  2. Increase French influence in North Africa,
  3. Improve his internal political situation in France,
  4. Provide the French military with an opportunity to reassert its position in the world,
  5. Address the concern of his advisors over Qaddafi’s long term plans to supplant France as the dominant power in Francophone Africa)
  This may confirm what some of us have been saying for years.”(=einde citaat).
  Via de vreemdelingeninvasies zien we dagelijks de gevolgen van de exploten van Sarkozy!! Exploten waar België ook actief bij betrokken was.
  Wat werd er toen achter de schermen allemaal “gearangeerd”.
  In feite gaat hier om oorlogsmisdaden, en één der verantwoordelijken hiervoor=Sarkozy, wordt dan in Vlaanderen met alle “égards” ontvangen. o.a. door Bartje. Hoe laag kan men vallen??.

Reacties zijn gesloten.