Slavinnenleidraad fatwa nr. 64

Systematisch werden duizenden meisjes en vrouwen door I.S. tot slavinnen gemaakt.  Amerikaanse speciale eenheden zouden een  document buit gemaakt hebben: een fatwa die de islamitisch-wettelijke omgang met slavinnen met een afschuwelijke vanzelfsprekendheid gedetailleerd beschrijft.

I.S. trekt plunderend, moordend en verkrachtend door Irak en Syrië.  Ze nemen waarin ze zin hebben.  Het kalifaat is het ultieme doel; de weg erheen is geplaveid met wapens, geld en vrouwen.

Dat I.S. vrouwen als oorlogsbuit tot slavinnen maakt is genoegzaam bekend.  Verkoop, verkrachting, seksuele vernedering, gedwongen verhuis en hechtenis maken deel uit van de ‘behandeling’.

Het gevonden document toont een nieuwe afschuwelijke dimensie van hun praktijken, nl. de legitimering en standaardisering van de slavernij in de door I.S. bezette gebieden.
Bij het document zou het volgens Reuters om een zgn. fatwa gaan, die door een islamitische ‘rechtsgeleerde’ opgesteld werd.  Het onderwerp van fatwa nr. 64 is de omgang met slavinnen.
Er zouden 15 regels opgelijst zijn in het slavinnenreglement.  O.a. een vader en zijn zoon mogen niet met dezelfde vrouw geslachtsverkeer hebben.  Als een eigenaar van een vrouwelijke gevangene, een slavin dus, met haar voortplantingsbekwame dochter sex heeft, mag hij niet met de moeder slapen.  Of omgekeerd.

Men vermoedt dat de regels door de I.S.-leiding opgesteld zijn omwille van zware begane feiten, die zelfs voor de radicaalste islamisten te ver gingen.  Als inleiding wordt de slechte behandeling van slavinnen genoemd, wat niet door de sharia-beugel kan.  Men moet zijn slavin vriendelijk behandelen en niet doorverkopen aan een koper van wie geweten is dat hij niet goed voor haar zal zijn.  Verkrachtingen worden echter niet veroordeeld.
De fatwa dateert van 29 januari 2015.  Als men bedenkt met welke mensverachtende praktijken vrouwen en meisjes door I.S.-strijders ontvoerd , tegen hun wil gevangen gehouden en misbruikt werden, schijnt het irreëel hoe gedetailleerd en met welke vanzelfsprekendheid rechtsgeleerden de regels opstellen.

Focus video

1 gedachte op “Slavinnenleidraad fatwa nr. 64

Reacties zijn gesloten.